Понеделник, 07 Септември 2015 13:12
Иван Дурев пое мъжкия отбор на Пирин (Разлог)
Иван Дурев пое мъжкия отбор на Пирин (Разлог)

Разложкият специалист Иван Дурев стана старши-треньор на мъжкия отбор по волейбол на Пирин (Разлог) за новия сезон в Суперлигата 2015/2016. До сега той се занимаваше изцяло с жени, като водеше селекциите на девическото направление на клуба. В местната общественост дори се заговори за възможността за сформирането на женски отбор на Пирин, който ще бъде поет от него, но с рокадата тази идея не се осъществи. Ето какво каза Иван Дурев пред официалния сайт на БФВ volleyball.bg за новия си пост и подготовката на мъжкия отбор за Суперлигата.

 - Г-н Дурев защо поехте волейболистите на Пирин?

 -Да работя с мъжки отбор и то в първата ни група -  Суперлигата  е едно предизвикателство за мен. Реших да опитам, да видя какви са възможностите ми и как ще се справя с това предизвикателство.

-Не ощетявате ли така волейболистките в Разлог, заговори се за сформиране на женски отбор в града?

-Да се надяваме, че не съм ги ощетил. В клуба е назначен млад треньор, който поема формациите на девойките и се надявам, че ще ме замести достойно.

 -Това означава ли, че изоставяте идеята за женски отбор в Разлог?

-Не. Но засега се отлага във времето. 

-Как ще протече подготовката на мъжкия отбор на Пирин за новия сезон?

-Започнахме подготовка на 1 септември. В състава са включени 18 състезатели. Засег ав състава  оставта опитни волейболисти като Благовест Катранджиев, който е капитан на тима, Костадин Гаджанов, Георги Чалъков. Но при добра оферта няма да спираме никой. Тренираме в Разлог. Няма да ходим на лагер, тук си имаме всичко, като условия за подготовка и планината е до нас. Наблягаме за сега на физическа подготовка. 

-Каква е целта за новия сезон пред Пирин?

За разлика от дрги години сега нямаме поставена конкретна цел. Този сезон ще я караме по-спокойно. Търсим класиране в шестицата на първенството. Имаме млади играчи, които сега влизат в състава. Целта ще бъде обиграване на тези млади волейболисти, придобиване на опит от тяхна страна. Трябва да им даваме път и да ги развиваме, защото имаме добра собствена школа и тези състезатели са бъдещето на клуба.

logo2015