Понеделник, 30 Ноември 2015 14:31
Мирослав Живков (в центъра) заяви, че основната цел на „Добруджа 07“ през този сезон е да развие качествата на младите си състезатели.
Мирослав Живков (в центъра) заяви, че основната цел на „Добруджа 07“ през този сезон е да развие качествата на младите си състезатели.

В истински волейболен спектакъл се превърна двубоят между „Монтана“ и „Добруджа 07“ (Добрич) от последния 6-и кръг в Суперлигата. Домакините поведоха с 2:0 гейма, но в последствие състезателите от Добрич направиха пълен обрат, като измъкнаха решителния тайбрек със забележете – 23:21! Загубата бе първа за играчите на Петър Шопов пред собствена публика и общо трета до момента в шампионата.

Всички резултати от 6-ия кръг можете да видите тук.

„Получи се наистина една много добра волейболна среща от нашето първенство, в която имаше много добри изпълнения. Искам да поздравя състезателите и на двата отбора, които допринесоха за този равностоен мач и се представиха на много високо ниво. Ние подходихме със сериозен респект и уважение към отбора на Монтана заради всичко, което правят за волейбола в този град и заради селекцията, която имат през тази година. Затова опитахме да се подготвим по един добър начин. Загубихме първите два гейма, след което постепенно се доближим до играта им. Успяхме да изравним резултата и имахме шанса да спечелим тайбрека“, заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg треньорът на „Добруджа 07“ Мирослав Живков. Успехът в последния кръг бе четвърти за добричлии през този сезон и с 10 точки заемат 5-о място във временното класиране. „Монтана“ пък е на 4-а позиция с точка повече.

През този сезон при „добруджанци“ играят доста млади волейболисти. Един от тях е диагоналът Велизар Чернокожев, който през изминалото лято бе част от мъжкия национален отбор спечелил сребърните медали от първите в историята Европейски игри в Баку. 210-сантиметровият нападател бе най-резултатен за своя тим при драматичната победа над „Монтана“ с 21 точки.  

„Определено през тази година при нас играят много млади състезатели, които тепърва ще трябва да се доказват и да стават имена в българския волейбол. Мисля, че за тях е изключително полезно и ползотворно да играят в такива равностойни мачове, защото в тях определено се израства и се каляват характерите им. Харесва ми, че виждам една сериозна амбиция и здраво трудолюбие в тези момчета. Работят много добре по време на тренировъчния процес и това започва да се отплаща в официалните мачове. Със сигурност ще трябва още много да работят, за да се изградят като състезатели, а аз лично като треньор се радвам, че имам възможността да работя с тях“, продължи Мирослав Живков.

В Монтана пък заложиха на друга стратегия и през трансферния прозорец привлякоха в редиците си опитни състезатели с изградено име, като Костадин Стойков и Симеон Александров. Любопитното е, че през миналия сезон двамата бяха в основата на „Добруджа 07“ и с добрите си изяви помогнаха на клуба да спечели Купата на България. Към тях трябва да прибавим разбира се и разпределителя на националния отбор Любомир Агонцев, централния блокировач Мартин Палийски, както и диагонала Минчо Минчев.

Относно амбициите на „Добруджа 07“ през този сезон, Мирослав Живков заяви:

„Амбициите ни на първо време са да развием всеки един от тези млади състезатели. Да усъвършенстваме волейболните им качества и да подобрим спортно-техническите им умения. Само така ще изградим един боеспособен отбор, който да бъде равностоен на всички водещи отбори и да показва във всеки мач добър волейбол. Със селекцията тази година наистина поглеждаме малко по-напред в бъдещето!“

В следващия кръг „добруджанци“ са домакини на ЦСКА (София). Срещата в зала „Добротица“ е на 5-и декември (събота) от 17:30 ч. „Монтана“ пък гостува на „Миньор“ (Перник) в събота от 16:00 ч.

logo2015