Вторник, 09 Февруари 2016 09:56
Боян Йорданов: Важното е отборът да израства
Автор на снимката: start-photo.bg

„Монтана“ спечели по изключително драматичен начин гостуването си на „Левски Боол“ (София) с 3:2 (25:19, 19:25, 25:19, 19:25, 18:16) в най-интересния мач от 13-ия кръг на Суперлига „Сами-М“, който се игра пред празни трибуни в столичната зала „Христо Ботев“. Домакините бяха само на точка от успеха, но пропуснаха три поредни мачбола в решителния тайбрек. Ето и какво каза след срещата каптанът на „сините“ Боян Йорданов:

„Загубата е тежка с оглед на това, че водихме с 14:11 в тайбрека и не можахме да си вземем мача. Даже споделих, че доста отдавна не съм се ядосвал толкова на загуба. Продължаваме напред, както се казва. Като че ли по-младите не издържаха в решаващите моменти, но и в много решаващи моменти в предишните 4 гейма показаха качества, така че нека аз поема отговорността за това нещо. Със сигурност аз съм най-опитния в състава, така че младите не са виновни за абсолютно нищо. Въпросът е отборът да израства. Мисля, че това беше най-хубавия мач от трите, които изиграхме заедно, така че с нетърпение чакам мача с ЦСКА", сподели Супер Бобо, който бе стана топреализатор в двубоя с 21 точки.

"Единственото, за което играя волейбол, е да побеждавам, така че очаквам победа срещу ЦСКА. Мисля, че и моите съотборници знаят какво означава този мач. Ще излезем пределно мотивирани и се надявам резултатът да е в наша полза. Мога само да призова колкото се може повече хора да дойдат на по-следващия мач с „Нефтохимик“, който ще е в "Арена Армеец", който ще е и с благотворителна цел. Ще се радвам да видя поне понапълнена зала "Арена Армеец"", коментира опитният диагонал.

"Нашата сметка откакто сме започнали втория полусезон е да останем в групата. Така, че това е първата цел и почти сме я постигнали. От там нататък естествено ни се иска да играем в плейофите. Имаме още време за това нещо и се надявам да успеем", завърши Боян Йорданов.

logo2015