Вторник, 25 Октомври 2016 12:11
Мирослав Живков: В мачове като този отборът израства

„Пирин“(Разлог) победи като гост „Добруджа 07“ (Добрич) с 3:1 (25:23, 25:20, 18:25, 25:20)  в мач от втория кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в зала „Добротица“.

Ето и какво каза след двубоя треньорът на домакините Мирослав Живков:

„Поздравявам отбора на „Пирин“, който днес беше по-добрият тим. Те имат повече опит и рутина, особено във важните моменти и заслужено спечелиха. Ние не успяхме да посрещаме по най-добрия начин и допуснахме доста индивидуални грешки, което много натежа.

В такива мачове обаче се израства и в тях можеш да си направиш точните анализи, защото когато отборът срещу теб е по-силен, тогава изпъкват именно тези грешки. Този мач трябва да го забравим по най-бързия начин, но и да анализираме подробно всичко.

Мисля, че и чисто психологически в този двубой ни беше трудно, защото ни беше първи пред собствена публика. Но това не трябва да ни е оправдание. Трудно ни е да играем без 3-ма от основните ни състезатели, които са контузени. Постепенно обаче те ще влязат в игра.

В Шампионската лига ние ще търсим израстване и да видим къде е мястото ни сред тези отбори. Никой не си прави илюзии, че ще ни е лесно, но това е пътят“, каза Мирослав Живков след загубата.   

logo2015