Четвъртък, 08 Декември 2016 11:34
Петър Шопов: Излязохме максимално концентрирани
Снимка: cev.lu

"Левски София" разгроми черногорския "Йединство Бемакс" (Биело поле) с 3:0 (25:18, 25:14, 25:18), в първи мач от 1/32-финалите на турнира за Купата на CEV, който се игра в спортната зала на Горна Малина. Това зарадва и щабът, и феновете на синия клуб, а ето какво заяви треньорът на "сините" Петър Шопов след успеха:


"Излязохме максимално концентрирани и изпълнихме абсолютно всичко, което си говорихме. Резултатът говори сам за себе си. В турнирите, в които има втори мач, нищо не е ясно. Бяхме длъжни като домакини да вземем чиста победа, за да може впоследствие да ни е по-лесно. Ако всичко върви както трябва, ние сме фаворити за следваща фаза. Гледахме два мача на черногорците и не успяха много да ни изненадат. Ще е хубаво да играем по този начин и като гости." 

 

Шопов е на мнение, че факторът, който трябва да се подобри на ниво Суперлига, е концентрацията. "Момчетата могат да играят по този начин и в първенството, но там имаш право на много поправки. Ако играем с тази концентрация, нещата ще изглеждат по друг начин. Работим по въпроса и е въпрос на време в най-важните мачове да го покажем. Колективът просто все още се сработва". 


Всички искаме "Левски" да играе в София. Говорили сме си с Владо Николов по темата "Левски" да е извън София, но той каза: "Левски извън София не е Левски". Както знаем, много по-лесно е да издържаш клуб в провинцията", завърши той. 

 

logo2015