Четвъртък, 23 Февруари 2017 12:18
Александър Попов и Петър Шопов преди началото на вечното дерби.
Александър Попов и Петър Шопов преди началото на вечното дерби. Снимка: Бончук Андонов

ЦСКА спечели вечното дерби в българския волейбол! „Червените“ победиха „Левски“ с 3:1 (25:16, 17:25, 25:18, 29:27 ) в отложен мач от 17-ия кръг на Суперлигата, който се игра пред повече от 5000 зрители в „Арена Армеец“.

Ето и какво казаха треньорите на двата тима след срещата:

Александър Попов, треньор на ЦСКА - „Ясно е, че бе глупав този спад в края. Така, както бяхме натрупали аванс, лесно го пропиляхме. Мисля, че и двата отбора имат потенциал и го показаха, че можем да напълним тази зала. Мачът бе напрегнат. Геймовете не бяха така завързани, освен последния. Интрига имаше, публиката остана като че ли доволна, това бе по-голямата цел. Елементът, който наистина ме учуди, бе добрата ни защита. Имахме план за противодействие. Беше хубаво, че извадихме толкова топки. Седяхме и технически добре. Имаме резерви в посрещането. Това ми е доводът – ние имаме много резерви. Вън от съмнение е, че всеки е дал максимума. От време на време обаче нервите взимат връх. Пламен игра добре. Станков игра добре в защита. Имаме си своите проблеми. Опитваме се да ги решаваме, но все пак сме първи в класирането. Имаме само две загуби.“

Петър Шопов, треньор на „Левски“ - „Определено не дадохме добри показатели в атака, но е нормално, защото ЦСКА играха добре на блок и в защита. Това е нормално, защото те са доста опитни състезатели там и ни спряха. Въпросът е, че в определени ситуации, в които имахме надмощие, не се възползвахме. Може би при някои играчи има извинение, защото бяха с контузии. Трябва да гледам мача, за да ви кажа къде точно са били пропуските ни и какво точно не се получи. Според мен най-силно в този мач игра най-младият от нашия тим. Гордан Люцканов сменя постове и ще му трябва време. Нормално е в тази обстановка да прегори малко. Не, че ни е малък изборът, просто на резервната скамейка са само млади момчета и да ги хвърлиш в такъв мач на лъвовете не мисля, че е правилно.”

logo2015