Сряда, 24 Януари 2018 13:00
Двубоят в зала „Видовисково-Спортова“ е днес с начален час 19:00 б.в., като „жълто-сините“ се надяват в него да постигнат и първата си победа в групата, въпреки че поне на теория „Хемик“ е фаворит в мача.
Двубоят в зала „Видовисково-Спортова“ е днес с начален час 19:00 б.в., като „жълто-сините“ се надяват в него да постигнат и първата си победа в групата, въпреки че поне на теория „Хемик“ е фаворит в мача.

„Марица“ (Пловдив) направи първата си тренировка в зала „Видовисково-Спортова“ в полския град Кошалин, където тази вечер излиза срещу „Хемик“ (Полице) в среща от Група С на волейболната Шампионска лига.

Съставът на Иван Петков пристигна в Кошалин и се настани в хотел Верде късно вечерта в понеделник след полети от София до Гданск с прехвърляне във Варшава и още около три часа с автобус до крайната си дестинация. Вчера сутринта българският шампион проведе занимание с физически упражнения в хотела и разучава съперника на видео.

Пълноценната им официална тренировка на терена, на който ще се състои днешният двубой, започна в 18:30 местно време, веднага след заниманието на волейболистките на Хемик.

Двубоят в зала „Видовисково-Спортова“ е днес с начален час 19:00 б.в., като „жълто-сините“ се надяват в него да постигнат и първата си победа в групата, въпреки че поне на теория „Хемик“ е фаворит в мача. Полските шампионки вече имат един успех като гости на сръбския „Визура“ (Рума) с 3:0, след което отстъпиха на руския „Динамо“ (Казан) с 0:3 в Кошалин.

През предните четири сезона „Хемик“ е абсолютен доминант в женския волейбол на Полша. Тимът от Полице е неизменен шампион от 2014 година насам. През същия период три пъти е печелил националната купа и два пъти – Суперкупата на Полша. За четвърти пореден сезон „Хемик“ играе в груповата фаза на Шампионската лига, като при първите си две участия успява да премине напред в надпреварата сред тринадесетте най-добри на континента. През 2015 година дори завършва на четвърто място, след като посреща финалната четворка като домакин в Шчечин. С 13 победи и 36 точки от 14 изиграни мача, в момента „Хемик“ се намира на второ място в полската лига, на една точка от лидера „ЛКС Комерскон“ (Лодз).

Макар и само с 12 състезателки с картотека за Шампионската лига, в селекцията на Хемик попадат няколко изключително силни волейболистки от световна класа. Освен двете полски националки, взели участие на последното Европейско първенство през есента на 2017 година – Малвина Смажек и Александра Кжос, в състава на „Хемик“ блестят имената на три европейски шампионки от Евроволей 2017 с отбора на Сърбия – Стефана Велкович, Сладжана Миркович и Бянка Буша, както и на българската националка Страшимира Симеонова. В състава на треньора Якуб Глушак има още една чужденка – американката Александра Холстън, доскорошна съотборничка на Шайна Джоусеф в отбора на „Флорида Гейтърс“ (Гейнсвил, САЩ).

За своите фенове полският клуб пуска безплатни автобуси от Полице до Шчечин. Двата града се намират на около 180 километра един от друг. Домакините се похвалиха, че при цени от 7 до 17 лева всички билети за мача днес вече са се разпродали окончателно, което означава, че около 3000 фена ще изпълнят трибуните за двубоя.

Освен по българския канал Diema Sport 2 HD и интернет телевизията LAOLA1.tv, срещата „Хемик“ – „Марица“ ще се излъчва пряко и по полската Polsat Sport.

Първи съдия на мача ще бъде Елдар Алийев, а втори Забине Вите. Делегат на ЦЕВ е Йохан Каленс.

logo2015