Вторник, 24 Април 2018 11:03
Найден Найденов е убеден, че успех се постига с много работа, търпение и сформиране на единност в отбора
Найден Найденов е убеден, че успех се постига с много работа, търпение и сформиране на единност в отбора
Нефтохимик 2010 (Бургас) спечели шампионската титла в Суперлигата на България при мъжете, след като надигра ЦСКА с 3:1 гейма, в третия мач от финалния плейоф. С това бургазлии записаха трети трофей за сезона, след Купата и Суперкупата. Ето какво каза треньорът на шампионите Найден Найденов след успеха:
 
"Три трофея за един сезон - купа, суперкупа и титла се постигат с много работа, с много отстъпки във важни моменти, за да може да обединиш този отбор и да го направиш едно. Беше трудно в началото, имаше някои тежки моменти, но с търпение, със сериозно отношение от тяхна страна се постигна това, което искахме."
 
".Това беше целта, с трима опитни, с други трима по-млади момчета, които влязоха в системата и започнаха да израстват с всяка тренировка и всеки мач. Трябва време да синхронизираш един отбор и да усетиш кога трябва да отстъпиш, за да можеш да вкараш всичките в едно русло, да мислят по един и същи начин".
 
"Започваме веднага да преговаряме по селекцията. Един отбор се изгражда трудно. Надявам се да успеем да запазим всички играчи. Ако един го няма, другите да бъдат вътре и да се надгради с един-двама по-добри".
 

logo2015