Събота, 10 Ноември 2018 11:01
Левски София постигна трета победа в Суперлигата
Левски София постигна трета победа в Суперлигата Снимка: ВК Левски София

Мъжкият отбор на Левски София записа трета победа от началото на сезона в Суперлигата. “Сините” се наложиха с 3:1 (25:12, 25:18, 21:25, 25:20) като домакини на Черно море (Варна) в мач от четвъртия кръг на първенството, игран в столичната зала "Христо Ботев".

Тимът бе воден от помощник-треньора Никола Димитров, тъй като Владимир Николов бе наказан за един мач. Домакините буквално прегазиха варненци в първите две части, но последва известно отпускане и съперникът успя да измъкне третата. Четвъртият гейм вървеше равностойно, но при 21:19 се изяви най-големият син на Владо Николов - Александър. 14-годишният капитан на кадетите влезе на мястото на Трифон Лапков за изпълнение на сервис. Още след първия опит той постигна директна точка, след това затрудни посрещането на съперника преди отново да запише ас и разликата да стане комфортно голяма.

Най-резултатен в мача бе Иван Панков, който реализира 18 точки. Гордан Люцканов се отчете с 15, а третият, постигнал двуцифрен показател, бе Лапков - 11.

На 17 ноември “Левски София” гостува на вечния съперник ЦСКА.

 

logo2015