Вторник, 17 Ноември 2020 22:00
Хебър стартира с категорична победа в турнира за Купата на ЦЕВ
Хебър стартира с категорична победа в турнира за Купата на ЦЕВ Снимка: ВК Хебър

Хебър (Пазарджик) стартира отлично участието си във втория по сила европейски турнир - Купата на ЦЕВ. Волейболистите, водени от Атанас Петров, победиха категорично албанския Ержени (Шиякут) с 3:0 (25:18, 25:21, 25:17) в първия двубой помежду им, от 1/16-фналите на надпреварата, който се игра в зала „Васил Левски“ в Пазарджик. Поради усложнената обстановка с пандемията в Албания, двата клуба се договориха и двата мача да са в България. Реваншът е на 18 ноември от 18:30 часа, отново в същата зала.

Пазарджиклии започнаха двубоя без двама от основните си състезатели - либерото Петър Каракашев и Пламен Шекерджиев. Така на терена излязоха Тодор Алексиев в посрещане и Добромир Иванов, като либеро. Това обаче не попречи на доброто им представяне и на категоричен успех.

Родният тим доминира изцяло в мача. И в трите гейма волейболистите на Хебър взимаха аванс поддържаха го докрай и затвориха мача в три гейма.

 

thumbnail DSC 2385

Най-резултатен за победата на Хебър бе Брадли Гънтър със 17 точки (3 аса, 1 блокада), 15 добави Тодор Алексиев (1 ас). Теодор Тодоров приключи с 12 точки (1 ас, 5 блокади). За съперника Асменд Кула бе над всички с 20 точки (1 ас, 4 блокади).

Статистика от мача можете да видите тук.

 

Успех във втората среща ще класира българският представител за 1/8 финали в Купата на ЦЕВ.