Сряда, 18 Ноември 2020 20:35
Хебър се класира за 1/8-финали в турнира за Купата на ЦЕВ
Хебър се класира за 1/8-финали в турнира за Купата на ЦЕВ Снимка: ВК Хебър

Хебър (Пазарджик) продължава отличното си представяне във втория по сила европейски турнир – за Купата на ЦЕВ, като се класира за 1/8-финалите. Във втория мач от 1/16-финалите на надпреварата, състезателите на Атанас Петров победиха безпроблемно албанския Ержени (Шиякут) с 3:0 (25:11, 25: , 25: ) и с общ резултат 2:0 успеха продължава напред в следващата фаза.

В първия мач между двата тима, в който символичен домакин бе албанският тим, съставът на Хебър отново се наложи с 3:0 гейма.

Старши-треньорът Атанас Петров заложи на следния стартов състав: Иван Станев, Тодор Алексиев, Александър Ляфтов, Теодор Тодоров, Николай Къртев, Брадли Гънтър, либеро – Добромир Димитров. До края на мача почти всички волейболисти на Хебър получиха възможност за изява в срещата.

Разликата в класите между двата тима бе очевидна, интрига нямаше, а родните представители доминираха изцяло. Волейболистите на Хебър отвяха албанците безпроблемно в трите гейма за 70 минути игра, като в третата част оставиха съперника едва на 9 точки!

thumbnail DSC 3432

Реализатор за успеха на пазарджиклии бе канадецът Брадли Гънтър с 14 точки. Николай Къртев завърши с 10 точки ( 1 ас, 3 блока).

Статистика от мача можете да видите тук.

Европейската конфедерация ЦЕВ обмисля за следващата фаза, класиралите се отбори да играят на турнири от по 4 тима за 1/8 и 1/4- финалите. ВК Хебър е подал заявка за домакинство за турнир, като се очаква решение на евроцентралата.