Сряда, 25 Ноември 2020 22:24
Марица се бори, но отстъпи след петгеймова битка пред полския ЛКС
Снимка: cev.lu

Марица (Пловдив) отстъпи на полския ЛКС Комерсeкон (Лодз) с 2:3 (18:25, 25:20, 25:20, 17:25, 10:15) във втория си мач от Група C на Шампионската лига. Пред празните трибуни в зала Колодрума българските шампионки се представиха много достойно и равностойно на силния противник.

Мачът започна равностойно до момента, когато няколко поредни грешки в нападение от страна на маричанки донесоха солидно предимство от 17:11 за ЛКС. Момичетата на Лазар Лазаров продължиха да се борят и дори за момент намалиха изоставането си до три точки, но за повече в този гейм не им стигнаха силите.

Марица влезе силно във втората част и започна да трупа преднина, която достигна до осем точки при 14:6. Това обърка съперника и той не можа да излезе от ситуацията. Родните представителки продължиха да натискат, в нападение Александра Миланова наниза осем точки, а Кремена Каменова – последната за успеха с 25:20. Любопитен момент настъпи в началото на третия гейм, когато италианският треньор на полския тим Джузепе Кукарини поиска прекъсване още след първото разиграване, спечелено от Марица. Това не помогна веднага и пловдивчанки поведоха с 3:0, но все пак скоро бяха догонени в резултата при 4:4. След серия от пет поредни точки при сервиси на Миланова и силни прояви на Каменова в атака „жълто-сините“ отново дръпнаха напред с 11:6. Те продължиха надмощието си до края на частта и дори увеличиха аванса си до осем точки, но все пак при победната атака на Пасков, разликата отново беше пет – 25:20.

172606 KBON3663

Волейболистките от Лодз реагираха с 6:0 в началото на четвъртия гейм. В момента, в който Марица започна да топи изоставането си, обстановката на терена се поизнерви. Първоначално това помогна на домакините да се доближат на само две точки от противника, но после подейства като допинг на състезателките в черно и те отново избягаха далеч напред в резултата, за да вземат гейма с убедителното 25:17.

 

180256 KBON4277

 

В решителния тайбрек ЛКС бе водещият тим на полето и взе солиден авант 8:3. Това бе проломен момент и въпреки всички усилия на пловдивчанки съперникът спечели с 15:10. Полякинята Александра Вуйчик бе най-резултатна за победата с 26 точки и бе избрана за най-полезен играч на мача (MVP) в мача. Александра Миланова се отчете с 23 точки за Марица.

Статисика можете да видите тук.

В третия си мач, на 26 ноември, съставът на Марица среща Вакъфбанк (Турция) от 20:30 ч.