Вторник, 08 Декември 2020 17:26
Снимка: volleyball.bg
Снимка: volleyball.bg

Старши-треньорите на всички национални отбори ще дадат отчет пред членовете на Управителния съвет на БФВолейбол. Това е първа точка от последното заседание за 2020 година, което ще е на 15 декември. В това число са включени и наставниците на тимовете по плажен волейбол.

След това Управителният съвет ще утвърди програма за развитие на спорта за високи постижения през 2021 година. През нея България ще е един от домакините на европейското за жени и на световното за младежи до 21 г. Именно с това е свързана и третата точка на заседанието. В нея трябва да се приеме програма за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни събития у нас.

Четвъртият пункт в заседанието е утвърждаване на точковото разпределение на извършените през 2019 г. дейности на спортните клубове, които са членове на федерацията. Редом с нея ще бъде приет и календарът за новата година, както и наредбата за държавните първенства при подрастващите.

Управата на БФВолейбол ще отмени дисциплинарния правилник на федерацията от 18 ноември 2014 година и ще утвърди нов. Същото ще се случи и с правилника за работа на апелативната комисия от 30 юни 1999 г. В тази точка също ще бъде приет напълно нов.

На финал на заседанието „Волейболен клуб Родина – Суворово“ ще стане пълноправен член на БФВолейбол. А традиционно накрая Управителният съвет включва точка „Разни“ за изникнали допълнително казуси.