Сряда, 06 Януари 2021 22:55
Николай Къртев: Отборът има още много какво да покаже
Снимка: Костадин Андонов

Централният блокировач Николай Къртев бе титуляр за победата на България над Северна Македония с 3:1 в последната контрола в София преди евроквалификацията в Израел. Къртев заяви, че е доволен от получения шанс в мача и изрази увереност, че тимът ни ще се класира за европейското първенство 2021.

„Доволен съм, че завършихме с победа в приятелските срещи със Северна Македония, както и за шанса, който ми бе даден да играя цял мач. Със сигурност чувството е малко по-различно. Не е нещо ново за мен, но е голямо предизвикателство.

Имахме колебания, но това е нормално. Съставът се промени, различни момчета излизаха на терена. Старши-треньорът даде възможност на повече състезатели за изява. Контролите са да се видят различни състави в действие и да се пробват различни варианти.

Имаме резерви на сервис. От там по всяка вероятност ще покажем и по-добра игра на блокада. Като цяло оборът има много още какво да покаже.

Оптимист съм за предстоящата квалификация в Израел. Иначе няма защо да участваме. Смятам, че с добра игра ще се класиране за Европейското първенство 2021."