Петък, 26 Април 2024 11:45
БФВ предава пряко финалите за девойки под 20 години

Българска федерация волейбол ще излъчва всички срещи от Финалния турнир от Държавното първенство за девойки под 20 години, което е част от спортно-състезателния календар за сезон 2023/2024. Решителният етап от първенството в тази възраст започва днес, 26 април, и ще продължи до 30-и. Мачовете ще се играят в столичната зала "Христо Ботев".

 

 По регламент участват 8 отбора, които са разделени в две групи. В тях се играе по системата "всеки срещу всеки". Отборите , класирали се на първо и второ място във всяка група, формират финална четворка, а мачовете се играят на "кръст". Победителите от двата полуфинала играят мач за 1-2 място, а загубилите за 3-4 място. Отборите, класирали се на 3-то и 4-то място от двете групи играят на "кръст", победителите от мачовете играят за 5-о и 6-о място, а загубилите за 7-о и 8-о място.

 

 В Група А са отборите на Марица (Пловдив), ЦПВК (София), Славия 2017 (София) и Миньор (Перник). В Група Б са ЦСКА (София), Левски София, Дея спорт (Бургас) и Локомотив 1929-Нидо (София).

 

 Срещите от Финалния турнир може да проследите в YouTube канала на БФВ - https://www.youtube.com/@volleyBUL.official.