Вторник, 05 Януари 2021 22:55
Силвано Пранди: Целта ни е да се подобряваме непрекъснато
Снимка: Костадин Андонов

България победи Северна Македония с 3:1 гейма в третия приятелски мач между двата тима, който се игра в столичната зала „Христо Ботев“. Селекционерът Силвано Пранди заяви, че тимът ни има нужда от точно такива контроли, които го поставят под напрежение и вярва в потенциала на момчетата.

Първо искам да кажа, че съм много доволен, че успяхме да организираме тези срещи със Северна Македония, защото съперникът е много боеспособен и ни поставя под напрежение, от което ние имаме нужда в момента. "

„За първите два мача бяхме в по-различен състав с някои нови имена. Сега сме тук в различен вид. Смятам, че сегашният състав има голям потенциал. Целта пред нас е да се подобряваме непрекъснато и мисля, че това се получава.“

„Напълно нормално е да имам притеснения в този момент от подготовката ни. Факт е, че в изминалите мачове започваме не толкова добре, но пък след това подобряваме играта си и печелим. Мисля, че това е най-важното.“

Както вече казах, свикнал съм да съм под напрежение, това е работата на треньора. Настина не сме играли официални двубои от доста време. Но в крайна сметка имаме една система на игра и сега основната ни цел е да намерим механизмите в нея и да ги изчистим.Това ще правим в следващите дни. Вярвам, че тази система  е достатъчно адаптивна, за да можем противодействаме успешно срещу всеки съперник, дори да не го познаваме добре.