Марица победи Славия с 3:0 гейма в първия ден от държавните финали
11/Юли/20 20:13

Първият ден от груповата фаза в държавното първенство по волейбол за девойки под 20 години, което се провежда в столичната зала „Христо Ботев“, започна без изненади и петгеймови срещи.

Предварителна група А:

Казанлък – Ахил (София) 3:0 (25:22, 25:21, 25:17)

ЦСКА – Велбъжд (Кюстендил) 3:0 (25:22, 25:19, 25:23)

Предварителна група В:

ЦПВК (София) – ДКС Варна 3:1 (25:15, 18:25, 25:9, 25:16)

Марица (Пловдив) – Славия 3:0 (3:0 (25:20, 25:18, 25:14)

 

Програма за 12 юли (неделя)

11:00 ч: ЦПВК – Славия

13:00 ч: Марица – ДКС Варна

15:00 : Ахил – Велбъжд (Кюстендил)

17:00 ч: Казанлък – ЦСКА

Поради съображения за сигурност от засилването на коронавируса и с оглед на здравето на младите състезателки, държавните финали се провеждат без публика.

Всички срещи могат да се наблюдават пряко в ю туб канала на Българска федерация по волейбол тук:  https://www.youtube.com/channel/UCZbXCvTr7s7nyU6G8zB0I7w

Държавното за девойки – пряко в You Tube канала на БФ Волейбол
10/Юли/20 14:48
Всички мачове от държавното първенство за девойки до 20 години ще бъдат предавани пряко в You Tube канала на Българската федерация по волейбол: https://www.youtube.com/channel/UCZbXCvTr7s7nyU6G8zB0I7w
 
Двубоите са в периода 11 – 15 юли. Още преди две седмици бе решено те да са при закрити врати заради пандемията от коронавирус, която се разрасна в последните дни.
 
Родители и приятели ще имат възможност да проследят всичко на живо благодарение на канала, но няма никакъв шанс някой от тях да присъства в залата. БФ Волейбол още веднъж подчертава, че здравето на момичетата и техните треньори е първостепенен приоритет.
Стартира национална лига по плажен волейбол
10/Юли/20 12:49

Национална верига по плажен волейбол стартира в България следващата седмица под егидата на федерацията. Първият домакин е Албена - между 17 и 19 юли. След това предстоят състезания в Панчарево, Варна, Бяла и Кърджали. Всички те ще бъдат за мъже и жени, като все още точният брой на участници не е ясен. Интересът към всички турнири е много голям, а най-силните състезатели се очакват на варненския. За да има шанс отбор да бъде в Топ 3, то трябва да участва на поне три състезания. Няма никакъв шанс шампионът на България да излезе само от един турнир.

Надпреварите ще имат награден фонд, а в зависимост от спечелените точки ще се направи генерално класиране и ще се определи шампион на България. В последните години единствено турнир в Кърджали се водеше официално първенство и определяше първенеца.

"Пътят е начертан - каза Цветелин Андреев, секретар на комисията по плажен волейбол към федерацията. - Имаме общи идеи и целта е да се разширява веригата. В последните 4-5 години успехът на индивидуалните турнири беше променлив. Работеше се разпокъсано и на парче. Сега хората са обединени и искат да постигнем успех. Всички състезатели ще имат картотеки във федерацията. Това е първата стъпка към единна ранглиста на състезателите по плажен волейбол. Опитът показва, че най-голям интерес от хора и спонсори има край морето. Най-добрите условия може би са в София, която тепърва ще е домакин на турнири. Но по-голямата атракция си остава морето."

В момента в столицата има курс за съдии по плажен волейбол. Подобен ще бъде направен и в края на месеца във Варна.

Общото събрание ще обсъжда трансферния правилник и статута на играчите
10/Юли/20 11:12

Общото събрание на БФ Волейбол ще обсъди всички идеи и предложения за изменения и допълнения на трансферния правилник и правилника за статута на състезателите - професионалисти и аматьори.

По настояване на президента Любо Ганев всички клубове са призовани да кажат своята дума как най-добре биха изглеждали нововъведенията. Председателят на трансферната комисия Станислав Николов удължи срока за изпращане на предложенията до 3 август.

Един от най-важните въпроси, които клубовете трябва да решат, са за регулиране на взаимоотношенията при преминаването на подрастващи до 18 години. Целта е всичко да бъде напълно ясно и да няма недоволни родители или отбори от осъществените трансфери. Точно поради тази причина федерацията зове всеки да каже своето предложение и крайните решения ще се вземат на общо събрание.

Любо Ганев открива турнир по плажен волейбол
09/Юли/20 15:18
Любо Ганев, президентът на БФ Волейбол, ще открие международния турнир по плажен волейбол на новия комплекс в Панчарево в събота, 11 юли. Състезанието е трета квалификация за генералната надпревара, която ще е в началото на август и е с награден фонд 20 500 евро.
 
Базата в Панчарево ще приеме едни от най-добрите отбори от България и Сърбия. Класиралите се между първо и четвърто място ще разделят 2000 евро и ще получат точки за финалите през август. България ще представи трите си най-добри дуета в лицето - Стоянов/Градинаров, Колев/Калчев и Василев/Н.Колев. 
 
В турнира ще участват 26 мъжки и 12 женски отбора. Финалите са в неделя. Турнирът е организиран от София Бийч Волей, БФ Волейбол и Международната волейболна федерация FIVB.
Страница 1 от 1195