Пресцентър

Пресцентър

Пресконференция с треньорите на България, САЩ, Япония и Белгия в Русе
Публикувана в: Събития

В понеделник (20 май) от 14:15 часа в пресцентъра на "Монбат Арена Русе" ще се проведе официалната пресконференция със старши-треньорите на женските национални отбори на България - Иван Петков, САЩ - Карч Кирали, Япония - Куми Накада, и Белгия - Герт Ванде Брьок.

От 21 до 23 май в Русе е домакин на турнира от първата седмица на Волейболната лига на нациите за жени.

Програма на срещите от Волейболната лига на нациите в Русе:

21 май, 2019

17:00 ч: Белгия - САЩ

20:30 ч: България - Япония

22 май, 2019

17:00 ч: Япония - САЩ

20:30 ч: България - Белгия

23 май, 2019

17:00 ч: Белгия - Япония

20:30 ч: България - САЩ

Русе посрещна волейболните „лъвици”
Публикувана в: Събития

Две рожденички в националния отбор, малчугани пяха „Честит рожден ден“ пред Паметника на свободата

          Момичетата от националния отбор по волейбол се срещнаха с фенове в центъра на Русе. В „Монбат Арена“ от 21 до 23 май е първият кръг от Волейболната лига на нациите. Нашите са в група с Япония, САЩ и Белгия.

          Деца от детските градини, облечени в екипи в цветовете на България и с нарисувани български знамена на лицата, представиха пред волейболистките и треньорския щаб специално подготвен танц с волейболни елементи пред Паметника на свободата. Националките бяха посрещнати с рози, подарени им от заместник-кмета на Русе инж. Димитър Наков.

 

thumbnail Ruse 4

         

Две рожденички има в отбора днес - Силвана Чаушева и Лора Китипова. Русенските малчугани изненадаха Чаушева, като ѝ изпяха „Честит рожден ден“. Китипова се присъединява към националките преди днешната вечерна тренировка. Тя и Мария Каракашева имаха до по-късно ангажименти с шампиона на Румъния „Волей Алба“, с който спечелиха купата на страната и играха финал във втория по сила турнир в Европа за Купата на CEV.

 

thumbnail Ruse 2

„Преди 2 години на турнира от Световното Гран при публиката в Русе беше страхотна и ни оказа голяма подкрепа. Очаквам да направим зрелищни и добри мачове. След успехите през миналата година се изкачихме в Лигата на нациите, където ни е мястото. Очакват ни трудни мачове, но имаме добър треньор и треньорски щаб и се подготвяме добре, въпреки че времето е малко. Надявам се да покажем воля и български дух, за да успеем”, заяви капитанът на „Марица” (Пловдив) Нася Димитрова.

„Всеки отбор има слабо звено, което ние трябва да използваме и атакуваме. Надяваме се да направим хубави мачове и да постигнем целта си. Нашият отбор е много сплотен и притежава силен дух. Това се видя и през миналата година. Силно вярвам в момичетата, защото ние сме не просто приятелки, а едно голямо семейство. Нека хората, които ще дойдат в залата бъдат нашето сърце в играта. За нас е огромна чест и мотивация да игрем пред българска публика”, завърши Димитрова.

Рожденичката Силвана Чаушева също призова феновете да напълнят залата и да подкрепят момичетата.

 

thumbnail Ruse 3

„Ще направим всичко по силите си, за да отговорим на големите очаквания, които има към нас. Подготвяме се добре и мисля, че ще се справим”, каза Чаушева.

Билети за турнира можете да закупите онлайн на ticketportal.bg, в партньорската мрежа и на касата на "Монбат Арена Русе". Пропуските са на напълно достъпни цени. Дневните билети (за два мача) започват от 10 лева, като има и опция за пакетен билет за трите дни (общо шест мача) на цена от 25 лева.

 

thumbnail Ruse 5

 

Програма на срещите от Волейболната лига на нациите в Русе:

 

21 май, 2019

17:00 ч: Белгия - САЩ

20:30 ч: България - Япония

 

22 май, 2019

17:00 ч: Япония - САЩ

20:30 ч: България - Белгия

 

23 май, 2019

17:00 ч: Белгия - Япония

20:30 ч: България - САЩ

Иван Петков: Колектив и характер са основите на нашата къща!
Публикувана в: Събития

ДА СЕ КОНКУРИРАМЕ С НАЙ-ДОБРИТЕ ВЪВ ВОЛЕЙБОЛНАТА ЛИГА НА НАЦИИТЕ Е ЧАСТ ОТ ПОДГОТОВКАТА НИ ЗА ЕВРОВОЛЕЙ 2021

 Женският национален отбор на България започва битките си във Волейболната лига на нациите. През миналата година момичетата, водени от Иван Петков, спечелиха Златната европейска лига, след което триумфираха в интерконтиненталния турнир на претендентите в Перу и заслужиха мястото си сред най-добрите във Волейболната лига на нациите през 2019 г. Българските момичета стартират участието си в турнира на родна земя. Те са вече в в Русе, където от 21 до 23 май ще играят тежки мачове срещу Япония, САЩ и Белгия. Предлагаме ви интервю със селекционера на националния отбор на България по волейбол за жени Иван Петков.

 

- Господин Петков, какви са целите на отбора в предстоящия турнир от Волейболната лига на нациите и в по-дългосрочен план?

 

- Турнирите от Волейболната лига на нациите са част от подготовката ни за Европейското първенство през 2021 г., на което България ще бъде един от домакините. Изграждаме този отбор от миналата година, като в момента работим с по-разширен състав от 18-22 момичета, от които да имаме възможност да избираме в бъдеще. Влизането в Лигата на нациите беше една от целите ни, за да можем да използваме тези мачове за подготовка и развитие. Да представим идеите си за волейбола, играейки с топ отборите, което е много важно. Основната ни цел през тази година е да запазим мястото си и да видим, че можем да играем с най-добрите. Да се конкурираме с тях, като постепенно надграждаме, защото апетитът идва с яденето.

 

- През миналата година постигнахме победи в Златната европейска лига и в интерконтиненталния турнир на претендентите, с което се класирахме за Волейболната лига на нациите. Със сигурност тези постижения са нещо сериозно за българския волейбол. Как бихте определил това, което направихте през 2018 г.?

 

- Щастлив съм, че отборът успя да издържи на напрежението. Защото това беше една трудно осъществима цел, не само по отношение на конкуренцията, а и като наситеност на календара. Имаше много трудни моменти. Трябваше да изиграем много мачове в сгъстен цикъл, като нямахме право на нито една грешка. Играехме дори и за геймове. В тази ситуация отборът издържа и се представи на перфектно ниво. Нито за момент не се разколеба и не показа отстъпление от нивото и устремеността си към постигане на целта. Това ми показва, че отборът има характер. И то с момичета, много малко от които към този момент са били водещи фигури. Това е радващо и позитивно и на тази база трябва да градим отбора си. Показахме колектив и здрав дух. Именно това трябва да е една от основите на нашата къща. Защото нямаме ли колектив и отношение в целия отбор, трудно бихме надградили.

 

- Успехите от миналата година като че ли повишават очакванията към отбора. Но и той е малко по-различен, и нивото – също. Какво реално да очакваме?

 

- Винаги ще има очаквания и това е нормално. Независимо дали става дума за мъже или за жени, националният отбор по волейбол винаги е бил обект на интерес и очаквания, както от феновете, така и от специалистите. Трябва обаче да бъдем трезво мислещи и търпеливи към това, което ни предстои. Необходимо е професионално да реализираме отделните ситуации, мачовете, за да развием състезателите и отбора. Затова и целите ни трябва да бъдат реалистични.

 

- Какви са разликите в отбора в сравнение с миналата година?

 

- Много ще ни липсва човек като Христина Русева, но това са радостни житейски мигове, както за нея, така и за нас, защото ние сме едно голямо семейство. Ние я подкрепяме и се радваме, че тя скоро ще стане майка. Чакаме в определен момент завръщането на Елица Василева. Другите, които трябва да бъдат тук, са на лице. Направихме по-широк кръг от хора, част от които в момента работят и в София. Защото нашата цел е да избистрим състав, на който да можем да разчитаме за по-дълъг период от време. А по-опитните състезатели трябва да дадат своя принос, да се подчинят на тази идея и да предадат опита си на по-младите, за да стане изграждането на отбора не само по-бързо, но и по-качествено.

 

- Конкуренцията е убийствена, но в спорта няма невъзможни неща. Има ли място за мечти да стигнем до финалите на Волейболната лига на нациите?

 

- Ние ще се борим и ще дадем всичко от нас. Всеки спортист излиза за победа във всяко състезание. И отборът, и щабът сме с такава нагласа - имаме вяра и готовност да се борим докрай и да покажем максимума на своите възможности срещу най-добрите в света. Трябва да си разпределим силите и да преценим какви са ни шансовете, но във всеки мач излизаме за победа. Няма невъзможни неща. Работим за нашето развитие, а докъде можем да стигнем – времето ще покаже. Първата ни цел е запазване на мястото във Волейболната лига на нациите. В никакъв случай не сме на принципа „важно е участието”. Имаме големи мечти и амбиции, но всичко трябва да стане постепенно. Ако се отвори шанс да играем финална шестица, ще играем.

 

- Какво е мнението ви за конкуренцията в първия турнир – Япония, Белгия и САЩ?

 

- Календарът е много наситен, поради което състезателките се събраха късно и нямахме време за сработка. Това, естествено, е така за всички, но ни се искаше като домакини да бъдем в малко по-добра кондиция точно за турнира пред родна публика. Съобразяваме се обаче със ситуацията и на тази база ще градим нашата идея. Отборите са много сериозни. Видяхте какъв фурор направи Япония на Световното първенство, на което бяха домакини(японките завършиха на шесто място, б.р.). Показват много сериозно израстване. Инвестират много и амбицията им е на Олимпийските игри през 2020 г. да бъдат сред доминиращите отбори. Първият ни мач с тях ще бъде ужасно тежък. Съставът на Белгия е традиционно силен и е един от конкурентите ни за оставане в Лигата на нациите. А отборът на САЩ – неговата класа и сила простонямат нужда от коментар.

 

- Какво бихте казали на българските фенове, на хората в Русе, на чиято енергия със сигурност ще разчитате за мачовете от 21 до 23 май?

 

- Ние си пожелахме, заедно с мъжете, да бъдем отборът, който да радва нацията. Дано ни отдадат заслуженото внимание, да отчетат това, което правим, да бъдат толерантни и да бъдат с нас в трудните моменти. Очакваме ги в залата.

 

Цветан Соколов и Лубе спечелиха титлата в Шампионската лига
Публикувана в: Събития

Националът Цветан Соколов и неговият Кучине Лубе (Чивитанова) триумфираха с титлата в Шампионктата лига! Първенецът на Италия се наложи над руския Зенит (Казан) с 3:1 (16:25, 25:15, 25:12, 25:19) в суперфинала на надпреварата, който се игра в "Макс Шмелинг Хале" в Берлин.

Така волейболистите на Лубе сложиха край на 7-годишната руска доминация в най-престижния европейски клубен турнир (б.р. 5 титли за Зенит и по една за Локомотив (Новосибирск) и Белогорие) и спечелиха титлата в Шампионската лига едва за втори път в своята история, след далечната 2002 година. Италианците имат също така едно сребро и два бронза в своята история.

Зенит пък остана със среброто за втори път след 2011 г. - след поражение от Тренто.

Цецо Соколов изигра много силен мач за Лубе и стана най-резултатен със 17 точки (4 блока, 2 аса и 55% ефективност в атака) за победата. Йоанди Леал завърши с 15 точки (5 аса, 1 блок, 45% ефективност в атака и 40% позитивно посрещане). За MVP на мача бе обявен Османи Хуанторена, който приключи с 14 точки (2 блока, 63% ефективност в атака и 27% позитивно посрещане).

За Зенит Ървин Нгапет бе най-резултатен с 14 точки (3 аса, 1 блокада), Мат Андерсън завърши с 12 точки (1 ас, 2 блокади).  

Статистика можете да видите тук.

Националките водят подготовка в Арена Монбат Русе
Публикувана в: Събития

Женският национален отбор по волейбол на България започна от днес тренировки в „Арена Монбат Русе“. Селекционерът Иван Петков води подготовка с 14 състезателки, като към лагера от Франция се присъединиха Гергана Димитрова и Мира Тодорова. Утре се очакват още две волейболистки - Лора Китипова и Мария Каракашева, които играха в Румъния.

Групата в Русе:

Петя Баракова, Мирела Шапхазова, Мира Тодорова, Нася Димитрова, Мария Кривошийска, Силвана Чаушева, Мария Данчева, Гергана Димитрова Симона Димитрова, Мирослава Паскова, Александра Миланова, Елена Бечева, Жана Тодорова, Силвия Андреева. Очакват се Лора Китипова и Мария Каракашева.

Именно Русе е домакин на първите мачове на България от дебютната седмица на турнира. От 21 до 23 май в "Монбат Арена" националките ни ще се изправят последователно срещу Япония, Белгия и САЩ.

 thumbnail IMG-520b41442967c470fafa59922748db17-V

Билети за турнира можете да закупите онлайн на ticketportal.bg, в партньорската мрежа и на касата на "Монбат Арена Русе". Пропуските са на напълно достъпни цени. Дневните билети (за два мача) започват от 10 лева, като има и опция за пакетен билет за трите дни (общо шест мача) на цена от 25 лева.

Припомняме, че "Лъвиците" още зарадват децата и феновете от Русе. Момичетата на селекционера Иван Петков ще се срещнат с русенци пред Паметника на свободата в центъра на града в неделя (19 май) в 11,15 часа.

Волейболистките на  България ще се срещнат с русенци пред Паметника на свободата в центъра на града в неделя (19 май)
Публикувана в: Събития

"Лъвиците" от националния отбор на България по волейбол за жени ще зарадват децата и феновете от Русе. Момичетата на селекционера Иван Петков ще се срещнат с русенци пред Паметника на свободата в центъра на града в неделя (19 май) в 11,15 часа. Освен емоционална среща и снимки с националките, русенци ще могат да пожелаят успех на българските момичета в предстоящите мачове от Волейболната лига на нациите.

Именно Русе е домакин на първите мачове на България от дебютната седмица на турнира. От 21 до 23 май в "Монбат Арена" националките ни ще се изправят последователно срещу Япония, Белгия и САЩ.

Билети за турнира можете да закупите онлайн на ticketportal.bg, в партньорската мрежа и на касата на "Монбат Арена Русе". Пропуските са на напълно достъпни цени. Дневните билети (за два мача) започват от 10 лева, като има и опция за пакетен билет за трите дни (общо шест мача) на цена от 25 лева.

"Горди сме, че градът ни все по-често присъства във водещите събития в страната и съм уверен, че най-доброто предстои. Готови сме да посрещнем мачовете от Лигата на нациите и ще подкрепим нашите момичета. Русе е градът на свободния дух – вярвам, че националните ни състезателки ще се заредят изключително много от вярната подкрепа на многобройните си фенове и от цялостната атмосфера тук. Пожелавам им успех", заяви кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

Програма на срещите в Русе:

21 май, 2019

17:00 ч: Белгия - САЩ

20:30 ч: България - Япония

22 май, 2019

17:00 ч: Япония - САЩ

20:30 ч: България - Белгия

23 май, 2019

17:00 ч: Белгия - Япония

20:30 ч: България - САЩ

Кметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че градът е готов да посрещнем Лигата на нациите
Публикувана в: Събития
Женският национален отбор по волейбол на България започва участието си във Волейболната лига на нациите с домакински турнир от група 2 в Русе (21-23 май). В "Монбат Арена" националките ни ще се изправят последователно срещу Япония, Белгия и САЩ. Кметът на Община Русе Пламен Стоилов даде специално интервю за предстоящите волейболни емоции и гордостта по цял свят да се говори с добро за Русе покрай домакинствата на световни волейболни форуми.
 
- Господин Стоилов, от 21 до 23 май Русе ще приеме нов престижен турнир по волейбол, градът ще бъде домакин в първата седмица на Волейболната лига на нациите - ще приеме женския национален отбор на България и неговите съпернички от САЩ, Япония и Белгия. Какво означава това за града?
- Провеждането на престижни събития от такъв висок клас са изключително предимство за Русе, който умело възвръща славата си на волейболен град през последните години. Градът ни ще бъде за втори път домакин на форум от Лигата на нациите след дебюта си през 2017 година, когато се казваше Световно Гран При. Вълнението около провеждането на предстоящия турнир е голямо. Доказахме се като отличен организатор на спортни форуми и сме нетърпеливи да посрещнем мачовете на жените от 21 до 23 май!
 
- Русе вече впечатли световната волейболна общественост с гостоприемството си по време на световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г., когато прие мачовете на световни сили като Бразилия и Франция заедно с Холандия, Канада, Египет и Китай. Колко важно е, че покрай волейбола се говори с добро за Русе по целия свят?
- Миналата година действително мина под знака на Световното първенство за мъже – посрещнахме едни от най-добрите отбори в света. В Русе пристигнаха хиляди гости от страната и чужбина, а предимствата са ясни – висок туристически приток, значителни приходи за местната икономика и не на последно място – страхотна реклама за красивия ни град , който беше в полезрението на над 80 държави по света със 170 милиона зрители пред малкия екран. Много е ценен опитът, който трупаме покрай подобни събития от най-висок ранг и с него дадохме сигурна заявка, че сме готови да посрещаме още такива турнири. Тук е мястото да благодаря за безпрецедентната подкрепа на Българската Федерация по волейбол в лицето на президента Данчо Лазаров и вицепрезидента Любо Ганев. Те повярваха в Русе и заедно изградихме едно устойчиво партньорство, основано на приятелство и на мотивация за развитието на спорта в града ни и разгръщане на потенциала му да бъде сцена за спорт от световна величина. Получихме позитивна обратна връзка от участниците в първенството, от техните треньори, от официалните ни гости, и разбира се – най-ценното признание на русенци, които станаха съпричастни с този голям празник и му се насладиха.  Показахме, че с постоянство, много часове труд и желание можем да сбъдваме мечти - това събитие ще се помни дълго и несъмнено ще остане в спортната история на Русе.
 
Monbat Arena Ruse
 
 - За русенци – освен развитието на местния бизнес с престижните домакинства на световни волейболни събития и някои видими за окото подобрения, най-вече покрай световното първенство, остават и незабравими емоции...
-  Събитието на годината беше съпътствано с богата програма и редица инициативи, които започнаха още месеци преди старта - по време на Русенския карнавал стотици желаещи се докоснаха до оригиналната купа на Световното, а рекламни пана украсиха целия град. В центъра позиционирахме изложба, показваща запомнящи се моменти от двубои на националния ни отбор с тимовете, гостуващи в Русе за Световното първенство, а улица „Александровска“ стана още по-цветна и красива с инсталираните арт-пана под формата на сърца, също изобразяващи сюблимни спортни моменти. Обичаният от всички българи Владо Николов, русенецът Любо Ганев както и звездите от гостуващите отбори откриваха себе си във фотографиите и се снимаха за спомен пред тях при посещенията си, споделяйки емоции в социалните мрежи. В седмицата на волейбола се проведоха над 35 прояви с участието на над 600 души като танците, песните и емоциите на младежите от местни клубове се разпростираха през деня в различни точки на града, непосредствено преди всички волейболните срещи в „Арена Монбат“. Церемониите по откриване и закриване на първенството също бяха много емоционални, а стартът бе даден в присъствието на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев. Неописуемо беше вълнението на десетки малчуганите от русенските детски градини, които бяха талисмани на всеки от гостуващите отбори и се срещнаха лично с волейболните легенди.
 
Ruse Volleyball
 
- Горди ли са русенци, че бързо след завършването на залата започнахте да изграждате реноме на волейболен град?
- Градът ни има основното предимство да разполага с една от най-модерните мултифункционални спортни зали в страната – „Арена Монбат“, която предлага перфектните условия за провеждането на събития и това винаги се оценява от всички гости и участници. През 2017 година Русе прие Световното Гран При за жени и отзвукът беше изключително положителен, а националките ни вече предпочитат залата и тук се чувстват като у дома си заради топлото посрещане. Спортният имидж на Русе е още по-блестящ и с факта, че беше обявен за европейски град на спорта за 2016 година. 
Освен това с подкрепата на Община Русе и бизнеса бе възроден волейболният клуб „Дунав“, който е част от Суперлигата, класира се на осмо място и участва в плейофите. Подкрепяме и децата, които се занимават активно с волейбол в русенските школи. Несъмнено уверено си възвръщаме позициите на волейболен град – русенци го заслужават.
 
- Ще ви видим ли лично в "Монбат Арена" да подкрепяте националките на България във Волейболната лига на нациите?
- Да! Ще бъда в залата. Горди сме, че градът ни все по-често присъства във водещите събития в страната и съм уверен, че най-доброто предстои. Готови сме да посрещнем мачовете от Лигата на нациите и ще подкрепим нашите момичета. Русе е градът на свободния дух – вярвам, че националните ни състезателки ще се заредят изключително много от вярната подкрепа на многобройните си фенове и от цялостната атмосфера тук. Пожелавам им успех! 
Николов, Салпаров и Скримов: Вярваме в класирането на  Олимпийските игри в Токио!
Публикувана в: Събития

Трима от лидерите на националния отбор на България по волейбол за мъже - Николай Николов, Тодор Скримов и Теодор Салпаров, се обединиха около мнението, че олимпийската квалификация, която ще се проведе във Варна от 9 до 11 август, е най-важното състезание за България през сезона. Те смятат, че е напълно по силите ни да спечелим групата, в която са още отборите на Бразилия, Египет и Пуерто Рико, и да участваме в Токио.

„Целта е ясна. Най-важното състезание е олимпийската квалификация. Мечта за всеки състезател е да попадне на Олимпийски игри. Аз съм бил веднъж и искам да повторя. От отборите, които са на топ ниво, играем най-сполучливо срещу Бразилия. Това не е онази Бразилия отпреди 10-15 години, срещу която излизаш на игрището, за да видиш просто дали можеш да вземеш един гейм. Преди 2 години ги победихме във Варна. Смятам, че отборът, който ще излезе срещу тях през това лято, ще бъде боеспособен и може да спечели групата”, заяви Ники Николов.

„За мен това е последният влак за участие на Олимпийски игри. Трябва да направим всичко възможно да го хванем и ако може да се качим още на първия вагон. След квалификацията във Варна, естествено, има още една възможност, но ми се иска да си свършим работата още през лятото”, допълни Николов.

Теодор Салпаров припомни, че България победи Бразилия в последните два мача от Лигата, които се проведоха във Варна. Той обаче предупреди, че не трябва да се подценява нито един отбор.

„Нивото е изравнено и трябва да подхождаме максимално концентрирано към всеки мач. Защото това ни е ахилесова пета през годините. Бием някой от топфаворитите, а на следващия ден, вместо да си вземем нужното, падаме от по-посредствен отбор. Варна обаче определено е нашият град. Там има харизма и публиката е с нас. Да не забравяме, че и Цецо Соколов ще се присъедини към отбора, след като изпусна два големи форума. От година на година той играе все по-силно. Много млади момчета също направиха добри мачове”, каза Салпаров.

Тодор Скримов също определи класирането на Олимпийски игри за цел №1, но допълни, че не бива да изпускат шансовете си и в другите турнири.

„Основната цел си остава олимпийската квалификация, но България трябва да използва всеки шанс за добро представяне в предстоящите през лятото турнири. Ако ни се отдаде възможност за добро класиране в Лигата на нациите и на Европейското първенство, трябва да се възползваме. Най-важното е да играем добре и да постигнем възможно най-добър резултат на всяко състезание. В момента има малко липса на самочувствие в отбора и ние трябва да си припомним пътя към победата. Радващо е, че атмосферата е добра, има усмивки и ми напомня за времето, когато аз започвах с националния отбор”, каза Скримов.

Той не е играл под ръководството на Силвано Пранди в националния отбор, но сподели, че е чувал само добри отзиви за него. Ники Николов и Теди Салпаров обаче са работил съвместно с Пранди.

Салпаров сподели, че според него през 2009 и 2010 година българите са играли най-грамотния си волейбол.

„Тогава отборът беше на водещите места във всички ранглисти. Не само на сервис и атака, но и на блок и защита бяхме винаги в четворката. Дойде един треньор, който промени мисленето на българина. През 2009 година бяхме най-близо да станем европейски шампион, ако бяхме прескочили Полша. Аз съм от 16 години в този отбор и по това време играехме като един от водещите състави в света”, каза Салпаров и допълни, че Пранди е и изключителен психолог, който знае как да обедини отбора.

Ники Николов пък заяви, че най-голяма трансформация като състезател е направил през 2010 г. именно под ръководството на Силвано Пранди.

„От него научих много неща. Тогава бях млад състезател, който на игрището беше доста спокоен и уверен, защото знаех как трябва да бъдат изпълнени почти всички компоненти на играта. Това беше така, защото получавах точните указания. Това е много важно не само за младите, но и за опитните играчи. Защото има трудни моменти, когато дори опитен състезател може да се изгуби”, каза Николов.

Играчите говориха пред медиите след представянето на официалната екипировка на националните ни отбори Errea.

Българските фенове ще могат да гледат за първи път на живо националите ни с новата им екипировка по време на домакинствата от Волейболната лига на нациите. Първи на родна земя ще играят националките, водени от Иван Петков. От 21 до 23 май женският национален отбор на България ще играе със САЩ, Белгия и Япония в "Монбат Арена" в Русе в дебютната седмица от Волейболната лига на нациите.

От 14 до 16 юни във Варна в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта мъжкият национален отбор на България ще се изправи срещу Италия, Япония и Австралия.

От 28 до 30 юни в Пловдив в зала "Колодрума" "лъвовете", водени от Силвано Пранди, ще мерят сили с изключително силните отбори на САЩ, Сърбия и Иран.

Билетите за домакинските мачове на българските национални отбори във Волейболната лига на нациите са в продажба онлайн на ticketportal.bg и в партньорската мрежа в страната.

Пранди: Цел №1 са Олимпийските игри. Нека покажем на света, че България има силен отбор
Публикувана в: Събития

Силвано Пранди проведе първа тренировка с мъжкия ни национален отбор по волейбол при завръщането си като негов старши-треньор. Италианецът пристигна у нас късно снощи и от днес вече работи с момчетата, които до сега се подготвяха под контрола на неговия помощник Андрей Жеков.

„Да бъда треньор е моето удоволствие в живота. Вече започваме да сглобяваме отбора, който след само две седмици ще трябва да започне участието си в Лигата на нациите. Познавам отлично ентусиазма и работоспособността на играчите и нямам съмнение, че ще се вложат напълно и ще работят добре. Сигурен съм, че ще направим силни и интересни, надявам се и печеливши мачове”, заяви Пранди.

Националите започват сезона с мачовете от Волейболната лига на нациите, като ще има и два домакински уикенда - от 14 до 16 юни във Варна и от 28 до 30 юни в Пловдив. След края на битките от Лигата на нациите идват решаващите мачове по пътя към игрите в Токио 2020, като турнирът ще е във Варна от 9 до 11 август. От 13 до 29 септември е европейското първенство.

Силвано Пранди обяви, че си поставя за цел да покажем на света, че България има силен отбор. „Основната ни цел, която е поставена и от федерацията, обаче е да се класираме на Олимпийските игри. Това не означава, че само ще участваме в Лигата на нациите и Европейското първенство. Целта в Лигата на нациите на първо място е да запишем максимално много победи и да се представим добре, а след това те ще ни послужат да дадем облик на отбора в спортно-техническо и тактическо отношение за олимпийската квалификация. Имаме амбиции и за европейското. Аз съм италианец, треньор на френски клубен отбор, а на европейското ние сме в група в Монпелие именно с Италия и Франция. Това не значи, че ще съм доволен да загубим от тях, точно обратното - ще искам България и там да покаже, че е световна сила“, заяви селекционерът.

Играчите, за които сезонът с клубните им отбори е приключил скоро или все още продължава, ще преминат през специфичен период на почивка и

възстановяване, за да бъдат съхранени за най-важната част от сезона. Сред тях са Цветан Соколов, когото Пранди поздрави за спечелената шампионска титла на Италия, Теодор Салпаров, Виктор Йосифов и Тодор Алексиев.

„На база състоянието на отделните играчи заедно с моите асистенти ще преценим как да разпределим силите си в петте турнира от Лигата на нациите, олимпийската квалификация и Европейското първенство”, допълни Пранди.

В първия турнир от Волейболната лига на нациите при мъжете (31 май-2 юни) България е в група с отборите на домакините от Аржентина, Португалия и Канада.

Билетите за двете домакинства от Волейболната лига на нациите при мъжете - от 14 до 16 юни във Варна и от 28 до 30 юни в Пловдив, вече са в продажба. Пропуските са разделени в 3 категории, а цените им са на стойност 10, 15 и 20 лева на ден. Пакетните билети включват всички мачове от трите дни на турнирите и са на цени от 25, 40 и 50 лева. Билетите са в продажба онлайн на ticketportal.bg, както и в партньорската мрежа - в бензиностанции OMV, книжарници Booktrading, Office 1 Superstore.

Във Варна билети може да вземете на касата на Двореца на културата и спорта и на касата на Летния театър.

В Пловдив билети се продават на касата на Дом на културата.

Новата екипировка на националите бе представена официално в Арена Армеец
Публикувана в: Събития

Новата екипировка на националните отбори на България по волейбол бе представена в София. Волейболистите Николай Николов, Тодор Скримов и Теодор Салпаров и волейболистките Вангелия Рачковска и Кристияна Петрова облякоха и показаха за първи път пред медиите екипите на представителните ни отбори за мъже и жени.

Лично президентът на Errea Анджело Гандолфи пристигна в България за събитието.

"Има две неща на този свят, които не обичам да правя - да пътувам и да давам интервюта. Но сега за мен беше удоволствие да приема поканата на Българската федерация по волейбол и да съм тук, в България. За семейна фирма като Errea е привилегия да работи с отбори в световния елит, каквито са мъжкият и женският национални отбори на България. Изключителен престиж е да работим с Българската федерация по волейбол. На европейското първенство през есента Errea облича 9 отбора при мъжете и жените. Много сме горди, че България е сред тях. Лично аз намирам и символика в това, че началото на нашето партньорсто идва точно след като миналата година България и Италия си сътрудничиха прекрасно и организираха световното първенство по волейбол за мъже на високо ниво. Тогава италианският национален отбор вече играеше с Errea, а сега вече и българският. И в тази символика също откривам причина да вярвам в успешното ни партньорство. Пожелавам много радости за българските национални отбори и феновете в България", заяви Анджело Гандолфи.

KBA 7758

"Специални благодарности за Българската федерация по волейбол - работата ни с българските национални отбор е важен и вълнуващ проект. Прекрасно е да работим с толкова добри отбори от световната ранглиста като тези на България за мъже и жени", акцентира и мениджърът на Errea Майкъл Крадок.

"Партньорството ни вече работи отлично - момчетата от мъжкия отбор са много доволни от екипировката, сигурен съм, че е така и при жените. Сред позитивите за отбелязване е, че и от българска страна се включихме в изработването на дизайна на официалните екипи, след като от Errea ни потърсиха за обратна връзка. Така присъства и детайл, който се хареса на националите, а със сигурност ще се хареса и на феновете - вмъкването на лъва от герба на България. Новост е отпадането на червените екипи, след като направено проучване показа, че над 10 отбора използват този цвят. Целта е да имаме ясна идентичност на българските отбори", заяви тийм-мениджърът на мъжкия национален отбор Стефан Чолаков.

KBA 7816

"Феновете ще имат възможност да си закупят официалните екипи, фланелки за свободното време и анцузи на националния отбор онлайн и в 25-те магазина на Sport Depot в страната. Планираме да организираме и редица от срещи за снимки и автографи на волейболни национали с фенове и най-вече с деца, защото това е част от общата ни мисия да запалваме все повече деца по прекрасния спорт волейбол", заяви изпълнителният директор на Sport Depot Красимир Цонов.

Българските фенове ще могат да гледат за първи път на живо националите ни с новата им екипировка по време на домакинствата от Волейболната лига на нациите. Първи на родна земя ще играят националките, водени от Иван Петков. От 21 до 23 май женският национален отбор на България ще играе със САЩ, Белгия и Япония в "Монбат Арена" в Русе в дебютната седмица от Волейболната лига на нациите.

От 14 до 16 юни във Варна в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта мъжкият национален отбор на България ще се изправи срещу Италия, Япония и Австралия.

От 28 до 30 юни в Пловдив в зала "Колодрума" "лъвовете", водени от Силвано Пранди, ще мерят сили с изключително силните отбори на САЩ, Сърбия и Иран.

Билетите за домакинските мачове на българските национални отбори във Волейболната лига на нациите са в продажба онлайн на ticketportal.bg и в партньорската мрежа в страната

Страница 1 от 533