Петък, 24 Април 2015 10:31
Столична община и Сошъл плюс организират фестивал на спорта реализиран с подкрепата на Runners и Now We MOVE България

СофияСпортФест „Израствам в движение“ е събитие за малки и големи, което има за цел да се подпомогне българският спорт, да се наберат таланти в различните спортни дисциплини и да се стимулира активният начин на живот.В спортния фестивал има две основни направления:

 1.Състезания при подрастващите

 2.Отворени уроци за всички.

Събитието ще се състои на 01.05.2015 г. от 10:00 ч. и представлява спортна асамблея, кoято ще се проведе в София на голямата поляна в Южен парк (откъм Гоце Делчев). Включените спортове са: баскетбол, волейбол, футбол, катерене, бойни изкуства, лека атлетика – спринт, крос и скок от място, както и различни видове танци.

Приоритет в събитието ще са състезания в различни дисциплини, които ще са насочени изцяло към децата с цел изграждане на навици, свързани с движението още от ранна детска възраст. В събитието ще участват редица доказани спортисти и треньори, които ще вдъхновят децата и подпомогнат тяхното развитие в перспектива.

Идеята за събитието е породена от огромната необходимост да се работи по-активно с деца в ранна детска възраст, защото това е етапът от живота, в който всеки човек изгражда своя мироглед и навици. Правилната среда, от която да черпят положителни примери за живота е изключително важна.

Именно заради това специални гости на събитието ще бъдат Тити Папазов, Евгени Иванов – Пушката, Магдалена Христова, Виктор Кирков, Йоана Драгнева, както и официални представители на Столична община.

Целта на спортния фестивал е да се превърне в ежегодно събитие, в което всеки ще има възможност да се включи свободно и да преоткрие ползите от активния начин на живот.

Отворени уроци за всички

По време и между състезанията ще има отворени уроци за всички присъстващи, водени от професионалисти в различните спортове. За нас е от съществено значение да подобрим информираността на българите за различните видове физически активности и за това, как да ги упражняват по правилен и здравословен начин.

Индивидуалният контакт м/у професионалисти и  участници в събитието има за цел да увеличи положителното въздействие върху хората и наистина да ги стимулира да направят нещо добро за себе си.

Събитието ще завърши с концерт с участието на различни танцови формации, ансамбли и изпълнители, като друга форма на активен начин на живот.

Всички са добре дошли!

Носете спортните си дрехи, хубавото си настроение и широките усмивки, а с Ваша помощ ще направим този ден незабравим.

И да се надяваме ползотворен! 

Finalen Poster 1