Вторник, 28 Април 2015 14:35
ЦЕВ с материал за новата двойка Малинова-Симеонова преди 3-ия кръг от Европейската отборна купа

Официалният сайт на ЦЕВ (Европейската конфедерация по волейбол) публикува интересен материал свързан с българския национален отбор по плажен волейбол за жени, на който тази седмица му предстои участие в 3-ия кръг на Европейската отборна купа 2014-2016. Припомняме, че страната ни ще бъде представлявана от двете състезателки на „Марица“ (Пловдив) Диана Малинова и Теодора Симеонова, за които мачовете в Баден (Австрия) тази седмица ще бъдат официален дебют като двойка. „Пясъчните лъвици“ са в тежката Група В заедно с Русия, Украйна и Шотландия, а сблъсъците ще бъдат от 30-април до 1-и май. Победителят в групата ще се класира директно за финалите на надпреварата през 2016 година, а завършилите на 2-о и 3-о място ще участват в четвъртия кръг, който е по-късно тази година. Европейската отборна купа е част от квалификацията за Олимпийските игри в Рио де Женейро през 2016 година.

Ето и пълен превод на публикувания материал (линк към сайта на ЦЕВ тук):

Нова двойка ще представя България на Европейската отборна купа в Баден

Двете най-добри плажни волейболистки на „Марица“ (Пловдив) ще направят своя дебют като двойка в 3-ия кръг на Европейската отборна купа 2014-2016 по влажен волейбол, който ще се проведе в Баден (Австрия) тази седмица.

Диана Малинова и Теодора Симеонова получиха повиквателни да се присъединят към женския национален отбор на България. Това е чудесна възможност  за тях да се представят успешно в Баден и да се класират напред в състезанието, което също така е част от квалификацията за Олимпийските игри в Рио де Женейро през 2016 г.

Диана Малинова е една от най-опитните и титулувани български състезателки. Бившата балканска и национална шампионка пропусна поради контузия по-голямата част от сезон 2014, който включваше и успешното представяне на българския отбор в първия кръг на Европейската отборна купа, който се проведе в Казанлък миналото лято.

В същото време Малинова продължава кариерата в клубния си отбор, където бе назначена и за старши-треньор. Сега тя ще обедини сили с една от най-перспективните си състезателки – 20-годишната Теодора Симеонова. Предстоящият турнир в Баден пък ще бъде първи за двете като отбор.    

Въпреки крехката си възраст Симеонова също има международен опит. През 2013-а година тя игра на Европейското първенство по плажен волейбол за девойки до 22 години, което се проведе във Варна.

Двете работеха здраво по време на подготовката за техния дебют и остатъка от сезон 2015. Те прекараха част от студените зимни месеци в новопостроения закрит корт на „Марица“, което бе последвано от зимен лагер в Родопите и тренировки  през пролетта в Приморско.

България ще се изправи срещу много силни отбори в своята Група В в Баден. „Пясъчните лъвици“ ще премерят сили със страни, които имат сериозни традиции в този спорт – Русия, Украйна и Шотландия. Турнирът ще се проведе от 30-и април до 1-и май. Победителят в групата ще се класира директно за финалите на Европейската отборна купа през следващата година. Завършилите на 2-о и 3-о място пък ще се придвижат до 4-ия кръг, двубоите от който ще се състоят по-късно тази година. В допълнение към Малинова и Симеонова, българският национален отбор се състои и от много опитната двойка - Ася Динова и Светла Ангелова.

„Със сигурност ще ни бъде много трудно в Баден. Русия, Украйна и Шотландия са добре познати сили в плажния волейбол, но това не означава, че сме обречени. Не си поставяме конкретни цели и очаквания, но със сигурност ще се опитаме да дадем най-доброто, на което сме способни в тези мачове, за да напреднем в Европейската отборна купа“, заяви Диана Малинова преди началото на турнира.