Четвъртък, 07 Април 2016 11:25
Сърбия спечели квалификационна група G, на която бе домакин след три успеха над Естония, Гърция и Беларус.
Сърбия спечели квалификационна група G, на която бе домакин след три успеха над Естония, Гърция и Беларус. Снимки: www.cev.lu

Русия, Турция, Полша, Словения, Сърбия, Италия и Франция се класираха за Европейското първенство по волейбол за младежи до 20 години, на което България ще бъде домакин от 2-и до 10-и септември тази година. Седемте отбора успяха да спечелят своите квалификационни групи в края на миналата седмица и така се присъединиха към родните национали, които като домакин се класират директно за шампионата на Стария континент.

За Евроволей 2016 остават още само 3 свободни места, за които ще спорят седемте втори отбора от квалификационните групи и най-добрият трети. Това са Румъния, Испания, Чехия, Германия, Словакия, Украйна, Беларус и Дания. Тези осем тима ще участват в решителна квалификация, която ще бъде от 7-и до 10-и юли. От тях за шампионата ще се класират победителите в ново-сформираните две квалификационни групи, които ще бъдат от по 4 тима, и по-добрият втори отбор.

Poland

(Полша спечели квалификационна група D в Германия без да загуби гейм. В решителния трети мач поляците надиграха домакините с 3:0. През миналата година същата селекция на Полша спечели Европейското първенство за младежи до 19 години в Турция, на което България завърши на 6-о място.)

 

russia

(Русия записа три победи в квалификационна група А, в която бяха домакинът Хърватия, Румъния и Израел.)

 

Italy

(Италия спечели квалификационна група B, на която бе домакин. Младите адзури не загубиха нито един гейм в двубоите си с Испания, Швеция и Португалия.)

 

turkey

(Турция спечели квалификационна група С, на която бе домакин. Южните ни съседи записаха три победи срещу Латвия, Холандия и Чехия.)

 

210326 France cheering HPT8986

(Франция финишира на първо място в квалификационна група Е. "Петлите" записаха три победи и загубиха само един гейм в мачовете с домакина Австрия, Норвегия и Словакия.)

 

Slovenia

(Словения завърши на първо място в квалификационна група F, на която бе домакин. Компания на словенците правеха Белгия, Финландия и Украйна, а волейболистите на селекционера Само Миклавц спечелиха и трите си мача.)