Понеделник, 09 Май 2016 15:49
Лъвчо и Пушката по време на игрите с младите волейболистки
Лъвчо и Пушката по време на игрите с младите волейболистки Снимка:Бончук Андонов

Гала фестивалът, с който бе закрит дебютния сезон от уникалния проект на БФВ за развитие на младите волейболистки– Скаут лигата на България, бе не само три дни надпревара, но и забавления, и голям празник.

Припомняме, че Гала фестивалът на Скаут лигата се проведе в София от 6 до 8 май, с участието на 20 отбора от страната, като това го направи най-мащабният турнир за подрастващи във волейбола у нас.

Организаторите на Скаут лигата решиха да изпитата уменията на младите волейболистки, като им устроиха три различни игри. Шоуто се проведе между двубоя за 3-4 място и финалния мач, като в него участваха по три представителки от всеки отбор. Лично бившият ни национал Евгени Иванов – Пушката водеше игрите, като само с присъствието си и внушителния си ръст успяваше да сложи ред в големия ентусиазъм на състезателките.

BONC0520

 

Игрите бяха за точен сервис, умения за пас от горе и пас отдолу, като предизвикаха много забавни моменти. Близо 300 деца пък подкрепяха своите фаворитки, като в залата настъпи невъобразима атмосфера на ентусиазъм, каквато няма и на най-големите мачове в първенствата.

 

BONC0592

 

Талисманът на националите на България – Лъвчо лично бе дошъл в зала "Христо Ботев" за да окуражава малките волейболистки в игрите. В последствие той им им даваше и наградите при показване на добри умения и спечелена игра. Най-забавен бе моментът, когато играта за точен сервис позатрудни малките състезателки.

 

BONC0811

 

Наложи се лично Лъвчо да стои в центъра на игрището и да бъде своеобразна мишена на техния сервис. Това ентусиазира участничките и те дори засилиха началния си удар в стремежа си да повалят целта. Лъвчо обаче не мигна и геройски издържа на всичко в името на игрите, а после дълго раздава и автографи и се снима с малките волейболистки. Талисманът на националите не подмина никой, като на най-малките гостенки в залата даваше най-голямо внимание и усмивки.

 

13173749 956060924510812 2595118512478472153 n

 

 

Волейболистките на Левски спечелиха Гала фестивала от Скаут лигата виж тук.