Вторник, 07 Юни 2016 12:35
Зам. кмета на Пловдив Георги Титюков (най в дясно) заяви, че пловдивската зала Колодрума е готова да приема мачовете от Евроволей 2016.
Зам. кмета на Пловдив Георги Титюков (най в дясно) заяви, че пловдивската зала Колодрума е готова да приема мачовете от Евроволей 2016.

 Жребият за Евроволей 2016 за младежи до 20 години бе изтеглен тази сутрин в София. Сигурните съперници на българския национален отбор в Група 1 са настоящият шампион на Стария континент Полша, Франция и Словения. Останалите два тима ще бъдат определени след изиграването на мачовете от квалификационна група Н, в която са Испания, Румъния, Германия и Украйна.

„Благодаря на Европейската конфедерация и Българската федерация по волейбол за високата чест да бъдем домакини съвместно с Варна на Евроволей 2016. Пловдивската зала Колодрума отвори врати преди по-малко от година, на 30-и август. Надявам се пловдивчани да я препълнят за европейското, а аз ще стискам палци на нашите момчета да стигнат до финала и да го спечелят. Пловдив е готов да бъде домакин. Имаме готовност за организиране на големи форуми. Залата е в много добро състояние. В момента тече модернизиране на осветлението. Надявам се да осигурим перфектни условия за състезанието и да бъдем отлични домакини“, каза пък зам. кмета на Пловдив Георги Титюков.

 Евроволей 2016 ще се проведе в Пловдив и Варна от 2-и до 10-и септември.

 Повече за жребия можете да прочетете тук.  

 Фотогалерия от жребия можете да разгледате тук.