Сряда, 06 Юли 2016 13:11
„Перун“ поведе срещу „Марица“, „Божур волей“ безпощаден в София

Водачът във временното класиране „Перун“ (Варна) добави още два пункта към актива си в Национална отборна лига 2016 по плажен волейбол за жени. В първия ден от премерата си с гостуващия „Марица“ (Пловдив) от втория кръг на шампионата варненки спечелиха и двата си мача и продължават да са начело с максимален актив от вече 6 пункта.

При голям зрителски интерес на пясъчния корт на Южен плаж в Морската столица първи в битка се впуснаха първата двойка на Перун – Никол Николова & Стефани Кьосева, и втората на „Марица“ – Симона Николова & Йоана Николова.  Силните сервиси на домакините пробиха посрещането на пловдивчанки в първия гейм, което доведе до убедителното 21:8. Във втората част волейболистките на „Перун“ започнаха да допускат доста грешки от сервис и атака, докато гостенките започнаха да се адаптират към по-дълбокия морски пясък и ветровитото време.  Йочи Николова направи много силен гейм и най-вече с изпълненията си от сервис-линията допринесе за изравняването на резултата след 21:15. Тайбрекът бе много равностоен до 7:6 за „Марица“. С три поредни аса Стефани Кьосева доведе нещата до 10:7 за Перун.  Жълто-сините не можаха повече да се върнат в гейма и мачът завърши при крайното 2:1 (21:8, 15:21, 15:10) за варненския тим.

Във втория мач надмощието на „Перун“ беше пълно.  Опитните Лора Илиева & Диана Филипова, записани като втора двойка на домакините, надиграха новосформирания тандем на Марица Виктория Ангелова & Дани Найденова, посочени като първа двойка на пловдивския отбор, за крайното 2:0 (21:8, 21:9).  В първата част гостенките не успяха да пригодят играта си към силния вятър, докато Филипова бе перфектна на посрещане и в атака. Във втория гейм момичетата на „Марица“ пренасочиха сервисите си към Илиева и в началото успяха да пробият посрещането и, но тя бързо се ориентира, за да се стигне до нов разгромен резултат.

Утре, сряда, на същото място от 18:00 б.в. излизат Илиева & Филипова срещу Николова & Николова, а след тях сили ще премерят Николова & Кьосева и Ангелова & Найденова.

„Божур волей“ безпощаден в София

„Божур волей“ (Божурище) разгроми „Локомотив“ (София) в първите два мача от премерата между двата тима от втория кръг в Национална отборна лига 2016 по плажен волейбол за жени, започнала тази вечер на комплекс Плажът в столичния квартал Надежда. Гостенките не загубиха нито гейм и поведоха в премерата с 2:0 победи, изкачвайки се до второто място във временното класиране, вече с 4 пункта в актива си.

BojurVolley 02-1096x890

Първият гейм от първия мач започна с превес за първата двойка на „Локомотив“ – Ралица Михайлова & Рене Гълъбова, но втората двойка на Божур – Мария Аладжова & Павлина Дачева, постигна обрат за 21:16. Във втората част надмощието на гостенките бе ясно изразено и в крайния резултат – 21:11.

Във втората среща вторият тандем на Червено-черните – Стефани Стоева & Нанси Борисова, излезе срещу записаните от Божур като първа двойка за тази премера сестри Рая Ценова & Вили Ценова. Близначките спечелиха първия гейм с категоричното 21:14 и треньорката на „Локомотив“ Бригита Славова се възползва от правото си на смяна. На мястото на Борисова влезе Ива Антонова, но и това не помогна на отбора да промени хода на двубоя.  Сестри Ценови взеха втората част с 21:16 и затвориха мача чисто.  За Рая & Вили като двойка това бе първата победа в Националната отборна лига.

Утре, 6 юли, на същия пясъчен корт пред стадион Локомотив, от 18:00 б.в. излизат Стоева & Антонова срещу Аладжова & Дачева, а след ще играят Михайлова & Гълъбова срещу Ценова & Ценова.