Вторник, 18 Октомври 2016 12:53
4 от 4 за Пламен Константинов в руската Суперлига

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов и воденият от него „Локомотив“ (Новосибирск) записаха 4-а поредна победа в Суперлигата на Русия. Волейболистите на родния специалист надиграха пред собствена публика НОВА (Новокуйбишевск) с 3:1 (25:16, 25:23, 19:25, 25:19) в двубой от 4-ия кръг.

По този начин грандът от Новосибирск остава на второ място във временното класиране с 11 точки след 4 успеха от 4 мача. Със същото съотношение е и шампионът „Зенит“ (Казан), който е лидер в подреждането с точка повече. В следващия кръг „Локомотив“ гостува на Урал (Уфа). Срещата е в неделя, 23 октомври.

Най-полезен за домакините беше капитанът Лукаш Дивис с 21 точки, а Сергей Савин добави 18. За гостите над всички бе Никита Алексеев, който релизира 30 точки.

„С Кавика Шоджи играта се получаваше в първите два гейма, но след това трябваше да се направи промяна. Мисля, че той искаше да опрости играта, за да запази някои настройки, но вече беше почнало да ни спада посрещането. Това бе основния ни проблем в третия гейм, който не премина по план. Днес не съм много доволен от играта на блокада, направихме много грешки на този елемент. Трябва да помислим над това, защото такъв голям процент грешки на блок не допускаме. След спечелената втора част се отпуснахме в третия гейм, защото вероятно решихме, че победата е в наши ръце. А НОВА се бори до края, затова трябва да им отдадем необходимото уважение“, коментира след двубоя пред клубния сайт lokovolley.ru Пламен Константинов.