Понеделник, 31 Октомври 2016 13:50
Пламен Константинов продължава без грешка в руската Суперлига
Пламен Константинов продължава без грешка в руската Суперлига
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов и воденият от него "Локомотив" (Новосибирск) продължават без грешка в първенството на Суперлигата на Русия. В шестия кръг на шампионата волейболистите на "Локомотив" победиха като домакини Динамо (Краснодар) с 3:0 (32:30, 25:16, 25:17) в Спортен комплекс “Север” в Новосибирск.
 
Така Пламен Константинов и неговите състезатели постигнаха шеста победа от шест мача, като продължават да са водачи във временното класиране с актив от 16 точки. След тях се нарежда шампиона "Зенит" (Казан), който е воден от бившия селекционер на Русия Владимир Алекно.  Волейболистите от Казан обаче са с мач по-малко, поради участие на Световното клубно първенство, като също са без загуба и с актив от 15 точки.
 
29 10 16 loko din kras 057
 
Сергей Савин заби 15 точки (1 ас, 4 блока, 50% ефективност в атака, 7% перфектно и 27% позитивно посрещане), а Илияс Куркаев добави още 13 точки (1 ас, 2 блока, 91% ефективност в атака). Звездата Николай Павлов се отчете с 12 точки (1 ас, 44% ефективност в атака).
 
"Най-важното бе да преклоним съперника в първата част. Нашата нервност позволи на "Динамо" да се разиграе и за малко не изпуснахме гейма, който бе ключов в този мач. След като го спечелихме волейболистите ми се успокоиха и дадоха тези резултати, която очаквах. Стабилизираха поемането, което бе проблем в първата част и се радвам, че победихме категорично. За един треньор никога нищо не е идеално, но още един път поздравявам момчетата, като ни предстои още много работа за в бъдеще", коментира след мача Пламен Константинов.
 
29 10 16 loko din kras 061