Четвъртък, 10 Ноември 2016 13:10
Мениджърът на "Марица" Борис Халачев, капитанката на тима Радосвета Тенева и треньорът Иван Петков получиха наградите за Отбор и Треньор на месец октомври
Мениджърът на "Марица" Борис Халачев, капитанката на тима Радосвета Тенева и треньорът Иван Петков получиха наградите за Отбор и Треньор на месец октомври Снимка: Пресклуб "България"
 
"Марица" (Пловдив) бе избран за Отбор на месец октомври в традиционната класация на Пресклуб "България". Селекционерът на пловдивчанки Иван Петков пък стана Треньор №1 на месеца. Така българският шампион получи двойно признание от спортните журнаристи, като за първи път волейболистките и треньорът на клуба стъпват на спортния връх.  
 
Номинацията на спортните журналисти дойде след като "Марица" се класира за втори кръг на Шампионската лига, където игра срещу световните клубни шампионки от "Еджзаджъбашъ ВитрА" (Истанбул). С това волейболът за втори пореден месец е №1, след като преди това, за отбор на месец септември пък бе избран женският национален тим. 
 
Волейболистките на "Марица" получиха 18 гласа от спортните редакции, които имат право на глас в анкетата, а на второ място с 8 гласа остана националният отбор по Супермото, който спечели европейска титла. 
 
В класацията за Треньор №1 Иван Петков получи най-много гласове - 16. На втора позиция с 8 гласа се нареди националният треньор по кикбокс Иван Георгиев, който имаше успешни състезатели на Европейско първенство в Словения. Два гласа е получил и треньорът по Супермото Радослав Балинов.