Понеделник, 02 Октомври 2017 15:29
С турнир "Борис Гюдеров" бе даден старта на поредица от чествания на годишнини в Перник
С турнир "Борис Гюдеров" бе даден старта на поредица от чествания на годишнини в Перник
Поредица от годишнини във волейбола бяха отбелязани през изминалата седмица в два български града - Перник и Кюстендил.
 
В Перник честваха няколко годишнини, като 95 години от организирания волейбол в града, 90- годишнина от рождението на големия ни волейболист национал от миналото Борис Гюдеров и 85-годишнина от първия официален мач на местния Миньор (Перник).
 
От ръководството на клуба взеха решение да отбележат трите празника дадоха с няколко различни мероприятия. Първата проява по случай трите годишнини бе традиционния турнир за мъже за купа "Борис Гюдеров", който се проведе в едноименната зала. Седемнадесетото издание на традиционната надпревара събра Левски и ЦСКА, носителят на трефея от миналия сезон Пирин (Разлог) и Миньор. 
 
Победител в турнира стана тимът на ЦСКА, който стана новият носител на купа "Борис Гюдеров". Второто място се нареди тимът на Левски София, трети завърши Пирин (Разлог), а на четвърта позиция приключиха представителите на домакините.
 
22140277 10210124245404252 1293574384 o
 
70-годишнината от създаването на спорта в Кюстендил бе отбелязана в спортната зала на стадион “Осогово”. Главният треньор на Велбъжд, Емил Стоянов- Чемата разказа за историята на волейбола в Кюстендил и успехите му през годините, в мъжкото и женско направления. Почетена бе паметта на деятелите дали много на спорта. 
 
resize on the fly 1
 
 Изигран бе приятелски, контролен мач между девойките старша и младша възраст на Марек (Дупница) и Велбъжд (Кюстендил).
 
Kyustendil volleyball