Сряда, 15 Май 2019 12:29
В София се проведе жребият за разпределение на отборите за Европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години
В София се проведе жребият за разпределение на отборите за Европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години Снимка: volleyball.bg

Днес, 15 май, в столичния “Парк хотел Витоша“ бе проведена официалната церемония по тегленето на жребия за Европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години, на което страната ни е домакин през юли.

Официални гости на събитието бяха Бану Шурман (Лихтенщайн) - президент на журито за Европейското първенство U17 и Периклис Бакудимос (Гърция) - технически координатор за шампионата, както и други официални лица. Сред присъстващите на жребия бе и селекционерът на младите ни национали Мартин Стоев.

 

thumbnail IMG 20190515 110728 resized 20190515 122620010

 

Вицепрезидентът на БФВ Борислав Кьосев участва в тегленето на жребия, като се получи следното разпределени на отборите:

 

Група I: БЪЛГАРИЯ, Финландия, Турция, Румъния, Беларус, Франция

ГрупаII: Полша, Италия, Чехия, Русия, Гърция, Португалия

 

Eurovolley U17 2019 pools

Европейското първенство ще се проведе от 13 до 21 юли в София. Група I, в която е и Българияще играе мачовете си в столичната зала „Христо Ботев“. Група II ще бъде в помощната зала на „Арена Армеец“.

Първите два от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победените за бронзовите отличия. Тимовете, завършили на трета и четвърта позиции в двете групи продължават за разпределение на местата от пето до осмо. Последните два отпадат от по-нататъшна надпревара.