Четвъртък, 29 Февруари 2024 16:55
Отбелязахме високосния ден със 7-часов турнир в София
Снимка: bfv.bg / Startphoto.bg

Волейболът учи на спортменство и колективизъм – това демонстрираха млади волейболисти от четири столични клуба, които взеха участие в турнира "Още един ден за волейбол", организиран от Българска федерация волейбол по повод Високосния ден (29 февруари). Надпреварата е част от кампанията #1DayMore4Volleyball на Европейската конфедерация по волейбол (CEV), чиято цел е да популязира любимия спорт и да покаже, че той е достъпен за всеки.

 

 В продължение на седем часа шест български отбора показаха умения и огромно желание в столичната зала "Христо Ботев". Състезанието бе за момичета и момчета под 14-годишна възраст. Регламентът включваше по три отбора във всеки пол. Те играха по системата "всеки срещу всеки". Срещите се провеждаха в два гейма, като всеки спечелен носеше 1 точка.

 

 В турнира участие взеха Левски София, ЦСКА, ЦПВК и Академик волей. Техните таланти се впуснаха в предизвикателството с много хъс и еуфория, като направиха много оспорвани срещи. А треньорите получиха още една възможност да проверят възпитаниците си в състезателна обстановка. Най-впечатляващото бе подкрепата, която си оказваха младите играчи във всеки един отделен двубой. Турнирът "Още един ден за волейбол" бе изпълнен с положителни емоции, волейболни достойнства и в много приятелска атмосфера.

 

KBA 2603