Сряда, 03 Април 2024 14:33
Жребий за Квалификационния турнир за момичета под 16 години

Днес в офиса на Българска федерация волейбол бе изтеглен жребият за Квалификационния турнир при момичетата под 16 години. Надпреварата ще се проведе на 20 и 21 април с участието на 24 отбора. Сред тях са и осемте клуба (Люлин, Пирдоп, Дея спорт, Славия 2017, Локомотив 1929 – Нидо и Етрополе), които се класираха от изиграния през уикенда (30-31 март) Предквалификационен турнир за възрастта.

 

 По регламент, определен от Комисията за Детско-юношески волейбол към БФВ, Квалификационният турнир предвижда шест групи по четири тима. Те ще играят по системата "всеки срещу всеки". Завършилите на 1-во място се класират директно за финалите. Заелите 2-ро и 3-то място ще играят Допълнителен квалификационен турнир (22-23 май), а класираните на четвърто място приключват участието си в първенството за сезона.

 

 Screenshot 2024-04-03 125315

 

 Отборите класирали се на 1-во място в регионалното първенство получават домакинство по право. При отказ от тяхна страна всеки волейболен клуб може да заяви домакинство и след решение на КДЮВ ще бъде определен домакина на групата.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.