Неделя, 28 Април 2024 16:00
Мичели вицешампион на Гърция, пристига на Гергьовден

Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор, стана вицешампион на Гърция. Неговият клуб Олимпиакос загуби финала срещу Панатинайкос с общ резултат 2:3. В решителния пети мач тимът на Мичели отстъпи с 2:3. В редовния сезон Олимпиакос имаше едва две загуби, а преди месец спечели Купата на Гърция. Италианският специалист ще остане поне още една година в гръцкия гранд.


Мичели се прибира в България на Гергьовден. Още от началото на седмицата националките водят подготовка за Лигата на нациите. На следващия ден, 7 май, България ще изиграе първа контрола за годината срещу Украйна в зала „Христо Ботев". На 8-и имаме втори мач срещу същия съперник. След това пресстоят две контроли срещу Белгия (на 9 и 11 май). В момента отборът се готви под ръководството на Лука Росини и Габриеле Антола, помощници на Мичели.
 

На 12 май националките летят за Анталия, където е първият турнир от Лигата на нациите. България започва два дни по-късно с мач срещу Нидерландия. Другите ни съперници на турска земя са Япония, Италия и Франция.