Понеделник, 23 Ноември 2015 14:56
"Омуртаг" спечели първата квалификация за Скаут лигата в регион Добруджа
Отборът на "Омуртаг" за момичета до 14 години спечели първия турнир от квалификациите зна регион Добруджа за влизане в Скаут лигата по волейбол на България. 
 
Припомняме, че Скаут лигата е пилотен проект на БФВ за развитието на девическия волейбол у нас, който включва момичета родени 2002/2003 година. Инициативата стартира с пет отбора от София и "Марица" (Пловдив), като обаче предизвика голям интерес сред клубовете извън столицата.  Започнаха квалификации в различните региони, с цел разширяване на Скаут лигата в началото на 2016 година.
 
В квалификациите на регион Добруджа участват четири отбора - "Дунав" (Русе), "Лудогорец" (Разград), "Омуртаг" (Омуртаг) и "Варна Волей" (Варна), като се организират четири турнира и всеки един клуб е домакин по веднъж. 
 
 IMG 5595
Първият квалификационен турнир се проведе в Разград, като се получиха много оспорвани мачове.
 
Резултати:
Лудогорец - Дунав 2:1
Омуртаг - Варна Волей - 2:1
Омуртаг - Дунав 2:1
Варна Волей - Лудогорец 21
Дунав - Варна Волей 2:0
Омуртаг - Варна Волей 2:0
 
 Класиране в квалификациите след първия турнир
1. Омуртаг
2. Дунав
3. Лудогорец
4. Варна Волей
 
Следващият турнир от регион Добруджа ще бъде в Омуртаг. Първи квалификационни турнири се проведоха и в регион Странджа, като участващите 10 отбора са разделени в две групи по пет тима.
 
IMG 5611
 
 
Третият турнир от основната Скаут лига ще се проведе на 28 и 29 ноември (събота и неделя) в столичната зала Христо Ботев. В лигата участват отборите на столичните клубове "Левски", "ЦСКА", "Славия", "Звезди 94", "Локомотив 192"9 и "Марица" (Пловдив).
 
IMG 5600 2