Събота, 21 Ноември 2015 20:01
"Марица" с чиста победа в Шумен

„Марица“ (Пловдив) се върна в победен режим, след като надигра като гост „ЙЕБ Шумен 05“ (Шумен) с 3:0 (25:13, 25:16, 25:19) в мач от третия кръг на Национална волейболна лига Демакс+, продължил едва 59 минути.  Това бе и първата среща на шампионките като гости през този сезон на лигата.

Момичетата на Иван Петков и Иван Радичев доминираха в мача и не допуснаха изненада.  В първия гейм големият им коз беше далеч по-ефективното нападение.  Във втория домакините допуснаха прекалено много непредизвикани грешки, а в третия решаващи се оказаха елементите сервис и блокада, донесли по 5 точки за успеха.

Наставникът Петков предпочете да изиграе срещата с Милена Димова и Мария Данчева в центъра, докато по-опитната Виктория Григорова не се появи в игра.  Постепенно той извади и други свои титулярки, а доста игрово време получиха по-младите Симона Николова (4 аса!), Силвия Андреева и Мирела Шахпазова.

Централната блокировачка Милена Димова оправда доверието, като стана топреализатор на срещата с 12 точки.  Таня Събкова добави 8, а другият център Мария Данчева – 7 точки.  Най-резултатна за „ЙЕБ Шумен 05“ с 10 точки бе капитанката Росица Кирилова.

С две победи от три мача и актив от 6 точки и 7:3 гейма, „Марица“ заема третото място във временното класиране след третия кръг. Пред пловдивчанки са непобедените „Левски“ (София) с 9 точки и ЦСКА (София) с 6 точки от два мача.

В четвъртия кръг „Марица“ посреща „Спартак“ (Варна) на 25 ноември, сряда, от 18:00 б.в. в зала Пловдивски университет.

Останалите резултати от третия кръг в НВЛ - Жени "Демакс +" можете да видите тук.