Четвъртък, 17 Март 2016 11:49
Шампионът "Марица" поднови тренировка след кратка пауза.
Шампионът "Марица" поднови тренировка след кратка пауза. Снимки: www.volleymaritza.bg

След като в събота „Марица“ (Пловдив) спечели гостуването си на „ЙЕБ Шумен 05“ (Шумен) и с 2:0 победи в серията приключи своята работа в четвъртфиналните плейофи на НВЛ „Демакс +“, шампионките получиха три дни почивка, а от вчера отново влязоха в залата за двуразови тренировки. 

По време на заниманията на тима във фитнеса старши-треньорът Иван Петков даде интервю за клубния сайт volleymaritza.bg, в което разказа за това, което предстои на отбора. Наставникът не пропусна и да пожелае успех на националния отбор за девойки до 19 години, който започна подготовка за европейската квалификация в София от първи до трети април. Ето и цялото интервю с треньора на „Марица“: 

- Как ти се отрази тази почивка? За какво я използва?

- Аз лично два дни си почивах активно, но вчера вече бях на работа. Имахме събрание с колегите от треньорския щаб, на което обсъждахме спортно-технически въпроси.

- Днес вече тренирате усърдно във фитнеса. Как ти изглеждат момичетата – отпочинали ли са, заредени ли са за нови подвизи?

- Те имаха нужда от такава почивка – малко да си починем един от друг, да направят нещо по-различно от това, което правят ежедневно при задълженията си към професията. На пръв поглед са свежи и заредени за работа.

- За добро или за лошо, следва една пауза от близо месец, тъй като полуфиналните плейофи са чак през април.  За какво ще използвате тази пауза?  Тя положително или отрицателно ще се отрази на формата на отбора?

- Имаме много неща, които трябва да отработваме и да доизглаждаме с отбора в спортно-технически аспект, и физическа работа, която трябва да свършим. Така ще направим един микроцикъл до 27 март. За след това водим разговори с наши колеги в Турция, с които да направим няколко контролни срещи. А дали паузата ще се окаже позитивна ще правим анализи след края на първенството. Тук е моментът да пожелая успех на девойките от националния отбор, които имат квалификация, и едно класиране от първия път за Европейското първенство.

- Как виждаш предстоящия полуфинал с ЦСКА (София) – един сериозен противник, въпреки че беше победен от „Марица“ два пъти с по 3:0 този сезон?

- На мен като треньор ми се иска да нямаме проблеми, но все пак трябва да бъдем респектирани от нашия противник на полуфинал – не само ЦСКА, но който и да беше той.  Мачовете между „Марица“ и ЦСКА винаги са били интригуващи през последните години.  Надявам се да се получат хубави мачове и естествено да имаме успех.

www.volleymaritza.bg