Сряда, 06 Април 2016 10:58
Иван Петков: Контролите в Турция бяха добра подготовка за предстоящите плейофи

След завръщането си от турне в Турция, по време на което бяха изиграни общо четири приятелски срещи със съставите на „Балъкесир Бююкшехир Беледийеспор“ (Балъкесир), „Серамиксан Спор“ (Тургутлу) и „Салихли Беледийе Спор“ (Салихли), действащият шампион на България „Марица“ (Пловдив) продължава на родна земя подготовката си за предстоящите полуфинални плейофи с ЦСКА (София) в Националната волейболна лига „Демакс +“. По време на гостуването си в южната ни съседка „жълтите“ не успяха да запишат победа срещу силните си съперници.

„Контролите, които изиграхме в Турция, бяха една много добра подготовка за предстоящите плейофи.  Това беше самата идея“, коментира пред volleymaritza.bg старши треньорът на отбора Иван Петков. 

„Играхме с два отбора, които ще играят за влизане в първата група – „Балъкесир“ и „Серамиксан“, и с един отбор от първата лига – „Салихли“.  Получиха се доста интересни мачове.  Наистина в първия мач ни беше доста тежко, тъй като не бяхме играли мачове от доста време, а бяхме свършили доста физическа работа във фитнеса.  Последният мач, който изиграхме със „Салихли“, беше на доста високо ниво.  В тези мачове не сме гонили резултат. Естествено, искали сме да победим, но основното бяха игровият ритъм и шансът повече състезателки да поиграят. Експериментирахме, търсихме различни варианти, които могат да ни бъдат полезни в плейофите с ЦСКА.  Доволен съм от момичетата.  Има елементи, в които все още виждаме колебания, но, глобално погледнато, отборът стоеше доста добре. Мисля, че до голяма степен си върнахме необходимия игрови ритъм преди мачовете с ЦСКА, и, дай боже, тези мачове да бъдат изиграни от нас на едно добро ниво“, завърши специалистът.

Първият мач от полуфиналната серия между „Марица“ и ЦСКА е този петък, 8 април, от 18:00 б.в. в софийската зала „Васил Симов“ и ще бъде предаван пряко по БНТ Свят и БНТ HD.  Националната телевизия ще излъчи и втория мач от серията в понеделник, 11 април, в зала „Пловдивски университет“, също от 18:00 б.в.