Понеделник, 03 Октомври 2016 15:13
"Марица" завърши наравно с турския "Серамиксан Спор" в контрола

Женският отбор на "Марица" (Пловдив), който е в турския град Бурса на подготвителен лагер, изигра приятелски мач с турския "Серамиксан Спор" (Тургутлу). Срещата завърши наравно 2:2 (21:25, 25:13, 25:20, 13:25) след 90 минути игра.

Старши-треньорът Иван Петков заложи на следния стартов състав: Кристина Чешляр, Габриела Цветанова, Радосвета Тенева, Симона Димитрова, Виктория Григорова, Мария Данчева и Жана Тодорова, а за последните два гейма в основния състав се появи и Силвана Чаушева като четворка.

Като цяло, българският шампион бе доста по-ефективен от противника в нападение, докато "Серамиксан" имаше предимството в останалите елементи и най-вече на сервис, който донесе на турския тим 13 директни точки. С цели пет аса се отличи българската националка Десислава Николова, която с общо 15 точки стана една от тритетопреализаторки на мача. С толкова завърши и най-резултатната волейболистка от другата страна на мрежата – капитанката Ради Тенева, но натрупани само за три гейма игра. С 15 точки за "Серамиксан" се отчете и аржентинката Ямила Низетич.

В Бурса, в зала "Дженгиз Гьолю" от сряда започва силен международен турнир, в който ще участват и волейболистките от Пловдив.