Сряда, 19 Октомври 2016 09:53
„Марица“ започна с категорична победа в Шампионската лига

Женският отбор на „Марица“ (Пловдив) започна с категоричен успех в дебютното си участие в най-престижния европейски клубен турнир в Европа - Шампионската лига.

В първия кръг на квалификационния етап шампионките на България победиха като гост косовския „Дрита“ (Гниляне) 3:0 (25:13, 25:11, 25:15) и са само на два гейма от преминаване в следващата фаза.

Старши треньорът на „Марица“ Иван Петков заложи на следния стартов състав: Кристина Чешляр - Габриела Цветанова, Радосвета Тенева (капитан) - Симона Димитрова, Мария Данчева - Виктория Григорова, Жана Тодорова/Ивелина Монова (либеро);

Още от самото начало отборът на Марица показа класата си, като диктуваше играта през цялото време и не позволи никакви изненади от страна на домакините, а да се поздрави с чиста победа.

 Реализатор в двубоя бе Ради Тенева с 16 точки (1 ас, 2 блокади и завидните 87 % в атака). По 10 точки добавиха Симона Димитрова (2 аса, 57 % в атака) и Мария Данчева (1 ас, 3 блокади, 75 % в нападение). Като цяло, българският отбор съсипа съперника си както от сервис (16 аса), така и от блокада (18 точки на този елемент).

С този успех „Марица“ е само на два гейма от преминаване в следващия кръг, а реваншът е в Пловдив, в зала "Колодрума", на 22 октомври от 18:00 ч.

Статистика от мача можете да видите тук.

Във втори кръг на Шампионската лига чака много силният турски отбор – „Еджзаджъбашъ ВитрА“ (Истанбул), който е световен клубен шампион и с много сериозна селекция.