Четвъртък, 03 Ноември 2016 14:00
Волейболистките на "Раковски" (Димитровград) надиграха ЦСКА и постигнаха втора победа в женското първенство на България
Волейболистките на "Раковски" (Димитровград) надиграха ЦСКА и постигнаха втора победа в женското първенство на България

Волейболистките на „Левски“ и „Раковски“ (Димитровград) постигнаха победи в първите срещи от втория кръг на женското първенство на България, които се изиграха днес, 3 ноември (четвъртък).

В първата среща от програмата за деня „Левски“ надигра „Бургас 07“ с 3:0 (25:16, 25:20, 25:18) в столичната зала „Сиконко“. Така „сините“ записаха първи успех в шампионата, след като на старта отстъпиха на шампионките от Марица с 0:3 гейма. За Бургас 07 пък това втора загуба, след като в първия кръг те загубиха от „ЙЕБ Шумен 05“ (Шумен) с 0:3.

В другата среща от програмата „Раковски“ (Димитровград) показа, че амбициите за медал през този сезон са наистина големи, като победи при домакинството си ЦСКА с 3:0 (25:21, 25:17, 25:23). С този успех представителките на Димитровград отбелязаха втора победа в шампионата, като записват отличен старт в първенството с две победи и актив от 6 точки. „Червените“ пък допуснаха втора загуба до сега, след като в първия мач  отстъпиха на Славия с 0:3 гейма.

Вторият кръг продължава с още една среща, в петък, 4 ноември, като волейболистките на "Казанлък" срещат ЙЕБ Шемен 05 (Шумен). Последния мач от кръга между "Марица" и "Славия" е отложен поради участието на пловдивчанки в Шампионската лига.