Сряда, 21 Декември 2016 11:48
"Марица" надигра "Железничар" в контролна среща играна в Сърбия.
"Марица" надигра "Железничар" в контролна среща играна в Сърбия.

„Марица“ (Пловдив) се победи „Железничар“ (Лайковац) с 3:0 (28:26, 25:17, 25:22) в приятелска среща, която се игра в Сърбия. След края двата тима изиграха и още един 4-и гейм, в който българския шампион се наложи с 25:19.

Старши-треньорът на пловдивчанки Иван Петков, който готви отбора за предстоящите му мачове в евротурнира за Купата на ЦЕВ, използва срещата да изпробва различни варианти на състава. Единствените, които бяха в стартовата осмица за всеки един от четирите гейма, освен двете либера, бяха разпределителката Кристина Чешляр и центърът Нася Димитрова, която тренира с „жълто-сините“ от началото на сезона, но все още не е официално картотекирана като играч в „Марица“.

На мястото на двете националки Йоанна Атанасова и Ани Боздева, към групата на Петков за гостуването в Сърбия се присъединиха отстъпените на „Раковски“ (Димитровград) Мирела Шахпазова и Силвия Андреева.

Топреализатори с по 17 точки станаха диагоналите от двете страни на мрежата - Габриела Цветанова за „Марица“ и Миряна Бергендорф за „Железничар“. Симона Димитрова добави 16 за победителките.