Неделя, 02 Ноември 2014 10:37
Найден Найденов и Мирослав Живков преди „Марек Юнион-Ивкони“-„ВК Добруджа 07“

Една от най-интересните срещи от третия кръг на НВЛ „Бачково-изворна вода“ Суперлига е тази между шампиона „Марек Юнион-Ивкони“ и финалистa за Купата на България от миналия сезон „ВК Добруджа 07“. До момента дупничани имат една победа и една загуба, а съперникът им в утрешния мач е с два успеха. В миналия кръг момчетата на Найден Найденов загубиха гостуването си на „Нефтохимик-2010“ с 1:3 гейма докато „ВК Добруджа 07“ победи трудно с 3:2 гейма „АВК Арда-Кърджали“. Срещата е в неделя от 18:00 часа, а ето и какво казаха треньорите на двата тима преди мача.  

Старши треньорът на „Марек Юнион-Ивкони“ Найден Найденов.

Какви са очакванията Ви за срещата?

Очакванията са ми вече да излезем така по-концентрирани на игрището, да покажем това, на което сме способни и разбира се да победим.

Миналата година „ВК Добруджа 07“ ви отстраниха на ½-финала за Купата на България и така се превърнаха в единствения отбор, който успя да ви победи.

Има ли във Вас и момчетата желание за реванш или всичко е в миналото?

Не сме коментирали тази тема в съблекалнята. За нас това е нов сезон, нов мач. Но вътрешно в момчетата загубата от миналата година може да ги мотивира още повече да се докажат и да спечелят.

Как се отразява на отбора това, че играе домакинствата си в чужда зала? Имате ли чувствотo, че постоянно сте гост?

Не нямаме такова чувство. Вече 2 месеца тренираме тук. Условията и всичко останало са перфектни, а и хората ни приемат като местен клуб. Нямаме проблеми в това отношение.

От началото на сезона имате различни проблеми с контузени играчи. Как е отборът в момента?

До днес момчетата са добре. Знаете, че освен проблеми с контузии, ние сменихме и схемата си на игра. Няколко такива дребни детайли, които наистина оказаха влияние, но да се надяваме за напред всичко да е наред. 

 

 

Старши треньорът на „ВК Добруджа 07“ Мирослав Живков.

Какво е мнението Ви за мача днес?

Определено едно трудно гостуване на един много добър отбор. Играем срещу миналогодишния шампион и срещата няма да е никак лека. Надявам се да се получи един добър мач за моментните ни възможности. Пък ще видим какво ще стане.

Миналата година отстранихте „Марек Юнион-Ивкони“ на полуфинал за Купата на България. Способни ли сте отново да победите дупничани този път в Сливница?

Ние ще се опитаме да играем максимално добре. Това, което зависи от нас ще го направим, а който от двата отбора е по-добър той да победи.

Някои играчи напуснаха клуба, а други бяха привлечени през лятото. По-силен или по-слаб е „ВК Добруджа 07“ в сравнение с миналия сезон?

Наистина разделихме се с доста играчи и привлякохме някои нови имена. Миналогодишният отбор имаше своите достойнства, но аз съм сигурен, че и тази година момчетата имат потенциала да бъдат напълно равностойни на водещите отбори  и да показват добра игра.

Какви са амбициите на отбора през този сезон?

Амбициите ни през този сезон са да продължим да се развиваме като отбор. Да повишаваме качеството си на играта и да показваме един добър волейбол, с който да радваме нашите фенове. А да се надяваме с това да дойде и едно добро място в класирането накрая.

logo2015