Петък, 04 Ноември 2016 14:02
"Виктория Волей" започва новия сезон с домакинство на "Звездец".
"Виктория Волей" започва новия сезон с домакинство на "Звездец".

Най-младият отбор във Висшата лига „Виктория Волей“ (Пловдив) започва новия сезон във второто ниво при мъжете с домакинство на „Звездец“ (Горна Малина). Двубоят е в събота от 17:00 ч., а пловдичвани ще посрещнат съперника си спортната зала „Строител“.

По принцип „оранжевите“ играят домакинските си двубои в залата на СУ „Цар Симеон Велики“, но този уикенд тя е заета заради президентските избори.

В първия кръг на Висшата лига пловдивчани почиваха по програма, а гостите от Горна Малина надиграха пред собствена публика „Изгрев“ (Ябланица) с 3:0.

„Виктория Волей“ безспорно е най-младият отбор в шампионата със своята средна възраст на състезателите от 15,5 години.

Повечето играчи са родени през 2001 г., а най-възрастните в отбора са трима 17-годишни волейболисти набор 1999 г.

В настоящия състав на „Виктория Волей“ има двама играчи от националния отбор за прекадети. Това са разпределителят Димо Димов и центърът Стоян Димитров, които през лятото спечелиха сребърни медали от Балканиадата за младежи под 18 години в Добрич и бронзови отличия от Балканиадата за младежи под 20 години в Сърбия.

Треньорът на тима Драган Иванов ще работи през настоящия сезон с щаб, в който влизат помощник треньорът Атанас Митрев, кондиционният специалист Светлана Исаева и скаутменът Боян Пейчев.