Събота, 04 Април 2015 21:12
(0 гласа)
Селекционерите и капитаните след България - Турция 2:3
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор за кадети загуби драматично от домакина Турция с 2:3 (25:19, 25:19, 15:25, 18:25, 15:12) в първия си мач от Европейското първенство за мъже до 19 години. Големият проблем за нашия отбор в тaзи среща се оказаха многото непредизвикани грешки в първите два гейма.

„Поздравления за отбора на Турция. Изиграха много добър мач. Моят отбор стартира трудно, но след втория гейм намерихме нашата игра и се върнахме в мача. Искаме да играем по-добре в следващите ни срещи, за да постигнем победите, които са ни необходими“, заяви след края на двубоя старши-треньорът на нашия отбор Драган Иванов.

„Беше трудна, но сладка победа. Играхме много добре в първите два гейма, но след контузията на един от ключовите играчи в нашия състав, започнахме да изпитваме трудности. Загубихме третия и четвъртия гейм, но не се предадохме и направихме добро завръщане в тайбрека. Сега мислим единствено за следващия ни мач утре“, коментира пък неговият колега начело на домакините Ердоган Салих Таваци.

„Направихме доста грешки в първите два гейма. Турция игра добре, но мисля, че ние също имахме своите шансове да спечелим този мач“, сподели капитанът на „трикольорите“ Радослав Парапунов.

„Бяхме страхотни в началото на мача. След втория гейм сякаш спряхме да играем и България успя да изравни резултата. Но играхме добре в тайбрека и заслужихме победата. Сега искаме да победим Румъния в утрешния мач и ден след ден да се приближаваме към финалите“, каза пък капитанът на Турция Музафер Йонет.

В неделя младите „лъвове“ ще се изправят срещу Германия, а двубоят ще започне в 14:30 ч. и ще бъде предаван пряко по www.laola1.tv.  

Прочетена 340 пъти Последно променена в Събота, 04 Април 2015 21:40