Понеделник, 01 Февруари 2016 11:12
(0 гласа)
Пламен Константинов и националите с чекове за 50 000 лева
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Чек за 50 000 лева получи най-добрият треньор за 2015 година - селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов, по време на специално организирана от Министерството на младежта и спорта церемония "Нощта на шампионите". Същата сума получиха и родните „лъвове“ за доброто си представяне през миналата година.

 

Премиите на обща стойност 200 000 лева са осигурени от Българския спортен тотализатор, а наградите бяха в шест категории. 

Обявената за спортист на България за 2015 г. - лекоатлетката Габриела Петрова, също получи парична награда на стойност 50 000 лева. Нейният треньор Атанас Атанасов взе символичен чек за 10 000 лв. 


В категорията "Спортист с увреждания на България“ с 10 000 лв. беше награден Ружди Ружди, а неговият личен треньор Радостин Тодоров получи чек за 5000 лв. 

На церемонията бяха дадени парични премии и за млади спортисти във възраст до 14 и до 23 години и техните треньори. Тенисистът Адриан Андреев и неговата майка Мариана Савова получиха по 5000 лв. от БСТ в категорията "Млад спортист на България до 14 години“, а Даниел Асенов и треньорът му Димитър Мутафов взеха парични премии съответно от 10 000 и 5 000 лв. в категорията "Млад спортист на България до 23 години“.

 

"Благодаря   Ви   за   това,   че   дадохте   всичко   от   себе   си,   за   да прославите родината. Всички се гордеем с Вашите постижения, защото всеки Ваш успех е и успех за България“, се обърна към наградените спористи по време на церемонията министър Красен Кралев. Министърът посочи, че тази година за първи път в награждаването са  включени  и млади спортисти.  "Това, разбира се,  не е случайно, защото цялата ни   дейност с колегите ми от Министерството в последната година е насочена към младите - младите спортисти и към младите хора на България, които да приобщим към  спорта. Настоящата 2016 г. е  важна, олимпийска година и аз вярвам, че в следващата "Нощ на шампионите“ ще имаме удоволствието да наградим медалисти от Рио де Жанейро“, добави Кралев.

Символичните чекове със сумите от БСТ бяха връчени от председателя на БОК Стефка  Костадинова, генералния директор на БНТ Вяра Анкова, Елен Герджиков – председател на Столичния общински съвет, изпълнителния директор на БСТ Дамян  Дамянов и проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА "Васил Левски“. На събитието,  организирано  от  Министерството  на  младежта и спорта и Българския спортен  тотализатор,   министър Кралев връчи новоучредения почетен знак "Венец на победителя“ на петима именити български   спортисти, треньори и деятели. "Венец   на победителя“ получиха Стефка Костадинова, Любомир Ганев, Димитър Пенев, Валентин Златев и Христо Марков. 


"Волейболът ме направи това, което съм. За мен ще бъде радост да съм до спортистите и да помагам и в бъдеще“, каза волейболната легенда Любо Ганев при удостояването му с почетния знак.

Прочетена 317 пъти Последно променена в Понеделник, 01 Февруари 2016 13:20