Петък, 25 Април 2014 21:17
(0 гласа)
Победа с 3:1 за девойките на България срещу Австрия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор на България за девойки (старша възраст) спечели втора победа в турнира за Евроквалификацията. Днес българките играха срещу Австрия, като надделяха над съперника с 3:1 гейма (25-20; 25-23; 22-25; 25:11).

България откри резултата в първия гейм след грешка на сервис на австрийската капитанка Шмит. Играта тръгна точка за точка, като и двата тима демонстрираха добра игра в защитата, но все пак първото техническо прекъсване дойде при резултат 8-6 за България. Благодарение на добри атаки от страна на капитанката на българския тим Гергана Димитрова, младите лъвици направиха 5-точкова разлика (13-8). Момичетата на Дочев демонстрираха също така добри отигравания на блокада и така второто техническо прекъсване беше 16-9 за нашия тим.

Българките играха добре в защита,имаше добро подсигуряване и контраатаки, което доведе и до голяма точкова разлика в наша полза (20-11). Изглежда това подведе лъвиците и  те  допуснаха австрийският тим да се „върне” в гейма. Гребиен застана на сервис и в следствие на добри атаки резултатът в гейма стана 23-20. Лидерките на българския тим – Г.Димитрова и М.Паскова „взеха нещата в свои ръце” и с две атаки (първо на Димитрова, след това на Паскова) националният ни тим взе този сет при 25-20.

Играта във втората част тръгна точка за точка, но българките се „пропукаха” в защита и първото техническо прекъсване дойде в полза на Австрия (8-7). Австрия запази преднината си след някои непредизвикани грешки на нашия тим (15-13), но в крайна сметка втрото техническо прекъсване дойде при резултат 16-15 за българките. Зрителите в зала „Арена Самоков” станаха свидетели на някои много интересни разигравания, но австрийките успяха да разсеят посрещането на българския тим.  Въпреки „играта на нерви” между двата тима, в крайна сметка българските лъвици се поздравиха с положителен резултат и в този гейм за 25-23.

Младите волейболистки на Дочев направиха серия от три точки в началото на третия гейм, но въпреки това първото техническо прекъсване беше 8-6 за Австрия след като нападателките на гостите демонстрираха добра игра.  Австрийският тим затрудни българското посрещане,но българките изравниха за 14-14.  Второто техническо прекъсване дойде отново в полза на австрийките (16-14) след силна атака на Маркович от Австрия.  По това време на двубоя изглеждаше, че напрежението в отбора на българките е повече и въпреки че показаха някои добри разигравания, нашите момичета отстъпиха в този сет с 22-25.

Българките показаха добър тактически сервис в началото на четвъртия гейм и първото техническо прекъсване дойде при резултат 8-5 в тяхна полза.  Сервисът на Рачковска затрудни максимално посрещането на австрийките и второто техническо прекъсване дойде при резултат 16-5. И след него Рачковска продължи с добрите изяви (18-5). Всичко това рефлектира върху играта на Австрия , а от друга страна изглеждаше ,че младите български лъвици „летят” (21-6). Без проблеми българките затвориха този гейм при 25-11 ,а с това и мача за 3:1.

Ето и коментарът на ст.треньора на България Петър Дочев след победата:

„ След два гейма в наша полза помислихме, че победата вече е наша, дори преди мачът да е свършил. Направихме грешки в посрещане, а от друга страна отборът на Австрия се отличи с добър сервис. Това ни се отрази, но не съжалявам, че загубихме третия гейм. Такива моменти ни събуждат, което си пролича в четвъртата част. От утрешния мач срещу Русия очаквам да играем добър волейбол. Руснаците са нация с волейболни традиции, но се надявам да играем като равен срещу равен.”. 

Прочетена 578 пъти