Понеделник, 18 Юли 2016 08:46
(0 гласа)
Стоян Гунчев: Можеше и по-добре!
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол на България за момичета, родени 2002/2003 година завърши на трето място на Балканиадата в Казанлък. Треньорът на най-младите ни националки Стоян Гунчев е доволен от медалите, но и смята, че тимът ни е можел и по-добре да се представи.

„Можеше и по-добро класиране да направим. Загубихме два мача с 2:3 гейма, на по две точки разлика в тайбрека (13:15). Просто, като че ли нямахме малко късмет. Но  този турнир, с изключение на Турция, като са над останалите и Черна гора, които пък изостават малко, останалите са с изравнени възможности. Всеки победи всеки. Примерно ние бихме чисто Румъния, после паднахме от Гърция, а Гърция падна от Румъния и така въртележка. В общи линии видях къде стоим. Не сме изостанали и това е добре. Естествено има много неща, над които да се работи. Но както предишни години се е получавало, сега не сме изостанали.

Предстои Европейско първенство  през 2017 за тази гарнитура, като България е домакин и ние се класираме по право. Имам уверението на ръководството на БФВ, че ще се обърне сериозно внимание за подготовка на момичетата. Надявам се да се продължим усилена работа с този отбор. Когато има повече време за работа се получават и по-добри резултати“.

Прочетена 436 пъти