Четвъртък, 19 Юни 2014 22:23
(0 гласа)
България загуби от Словения първото си гостуване в Европейската лига
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол на България - жени отстъпи като гост на Словения с 3:2 (25:21, 25:23, 24:26, 18:25, 15:12) среща от предварителна група А на Европейската лига.

 Това бе втора загуба за нашите момичета в надпреварата. След тази среща България остава на първо място в групата с три победи и две загуби и десет спечелени точки. Словения е на второ място с три победи и две загуби и седем спечелени точки.

 

Малко след края на мача специално за БФВ от Словения коментар за срещата направи старши треньора на „Б“ националния отбор по волейбол -  жени Иван Петков.  

Успяхме след  2:0 за противника да се върнем в мача и да направим един хубав двубой. И двата отбора играхме на приливи и отливи. В началото на петия гейм натрупахме сериозен пасив, но успяхме да се върнем в него. Накрая малшанса ни споходи и загубихме.

Какво не достигна на момичетата в петия гейм, психически ли не издържаха ?

Не, по-скоро липсата на опит си оказа думата. В началото тръгнахме много плахо.На момичетата им липсва самочувствие и опит. Все пак показаха характер, мъжество, ако мога така да се изразя. Всички ги адмирираме за това. Всички те имат потенциал да се развиват още повече.

Повлия ли им факта, че това бе първо гостуване за тях в Европейската лига?

За първи мач като гости в този турнир, както казах не им достигна опит, но успяхме от 0:2 за домакините да изравним за 2:2. Дай Боже утре нещата да се обърнат. Взимаме точка, доволни сме от това. Гледаме напред. Целта ни е ясна. 

Прочетена 617 пъти