Четвъртък, 13 Април 2017 20:55
Желязко Апостолов с номер 7 се надява публиката да подкрепи тим и в следващите два мача на тима.
Желязко Апостолов с номер 7 се надява публиката да подкрепи тим и в следващите два мача на тима.

Националният отбор за момчета под 17 години стартира перфектно европейската квалификация в София. Малките „Лъвчета“ надиграха силният тим на Естония с 3:0 (25:23, 25:21, 25:21) в среща от Група А. Силен мач за тима изиграха капитанът Желязко Апостолов и Любослав Телкийски. Двамата отбелязаха общо 16 точки, а непрестанните ротации по оста разпределител-диагонал на моменти тотално объркаха младите естонци от другата страна на мрежата.

„Ние бяхме много нахъсани още от самото начало. Играта ни потръгна. Започнахме да ги натискаме още в началото и успяхме да задържим това ниво до края. Публиката и резервите, които се включиха също ни помогнаха. Като цяло изиграхме много добър мач и се надявам следващите два дни да постигнем още две безапелационни победи“, заяви Желязко Апостолов, който завърши с 12 точки.

„Още от началото спазихме тактическите указания на треньора, които ни беше възложил преди мача и мисля, че това беше причината да ни потръгне играта. Както каза и Желязко, публиката също ни помогна“, добави неговият съотборник Любослав Телкийски.

В петък от 18:30 е вторият двубой на тима срещу Исландия.