Неделя, 23 Юли 2017 20:01
(0 гласа)
Александра Георгиева стана реализатор в мача с 21 точки
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Александра Георгиева стана реализатор в мача с 21 точки Снимка: cev.lu

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 16 години записа втора победа на Европейското първенство в София и Самоков. Родните представителки надиграха Гърция с 3:0 (25:23, 25:15, 25:21 ) в третия си мач от предварителна група А на турнира, която се провежда в столичната зала  "Христо Ботев“.

Родните представителки срещнаха мощната съпротива на съперничките, но показаха характер и надделяха във важните моменти. Така в първия гейм гъркините поведоха с 23:21, но не успяха да го затворят. Нашите направиха точкова серия, като преклониха гъркините и спечелиха гейма, като оставиха гъркините на 23 точи. Във втората част родните представителки бяха доминиращата сила на полето и спечелиха гейма убедително, като го взеха с голяма разлика.

Повече проблеми националките ни имаха в третата част, когато гъркините на свой ред се разиграха и показаха, че ще се борят докрай. Те започнаха да диктуват играта, като на втората почивка водеха с 16:13. В този момент обаче българските волейболистки отново се стабилизираха, направиха обрат и спечелиха мача с чиста победа.

Реализатор за победата на България стана Александра Георгиева с 21 точки. Мария Йорданова добави 18 точки за успеха.

Статистика от мача вижте тук.

Така до момента България има две победи, една загуба и 6 точки, като заема трето място във временното класиране.

Утре, 24 юли  почивен ден на Европейското първенство. На 25 юли тимът ни се изправя срещу Дания, а двубоят е от 17:30 ч в столичната зала „Христо Ботев“.

Прочетена 595 пъти Последно променена в Неделя, 23 Юли 2017 20:24