Неделя, 30 Юни 2019 23:50
Селекционерът Силвано Пранди благодари на страхотната публика в Пловдив
Селекционерът Силвано Пранди благодари на страхотната публика в Пловдив Снимка: fivb.com

Старши треньорът на България Силвано Пранди определи начина, по който съперникът спечели първия гейм и изключителния сервис на сърбите за основни фактори, допринесли за крайния резултат в последния мач в Пловдив и въобще за сезона от Волейболната лига на нациите.

"В първия гейм, в който бяхме равностойни на съперника, допуснахме някои важни грешки и по тази причина го изгубихме. Както става много често, след загубен по този начин гейм, в следващия последва спад. Отборът на Сърбия се възползва от това, а впечатляващото им представяне на сервис не ни остави много шансове. Ние все още сме отбор само на два месеца, на което отдавам и спадовете. Когато успеем чисто технически да създадем компактност в нашата игра, това би ни позволило да се справим в по-трудни ситуации, когато съперникът изпълнява силен сервис. Имаше ситуации, в които можеше да извадим, макар и трудни топки. Не се получи, но това все пак се случва в спорта", коментира Силвано Пранди.

"Бих искал да благодаря на страхотната пловдивска публика, която ни оказа невероятна подкрепа и да поискам извинение за лошото представяне, с което им отвърнахме. Обещавам, че ще подобрим играта си", добави треньорът на България.

"Още от началото на Лигата на нациите за мен имаше много въпросителни, с които трябваше да се сблъскам преди всеки мач, за да натрупам необходимата ми информация. Към настоящия момент имам отговори на тези въпроси и в главата си имам план върху какво трябва да се работи, и върху какво да се наблегне в техническо отношение. Както и с кои хора ще се отправим към следващото предизвикателство – олимпийската квалификация през август", завърши Пранди.

0103654

„Най-позитивното от мача срещу Сърбия беше, че залата е пълна. Благодаря на хората, които въпреки всичко, продължават да идват в залата.Това е похвално. Положителната страна на нещата е, че имаме една седмица почивка, след което започваме подготовка за Олимпийската квалификация. Надявам се, че за този период ще успеем да вдигнем нивото. Отборът направи някои хубави обрати и постигна добри победи – срещу Франция, срещу Германия, срещу Канада. Турнирът беше полезен за младите момчета, които се докоснаха до големия волейбол. Ако имат достатъчно съзнание и желание, момчетата могат да извлекат много позитиви от участието си. Шансове за класиране на Олимпийски игри има, но за съжаление сме зависими от контузии. Надявам се най-вече да сме здрави, защото в един мач всичко може да се случи. Разбира се, преди Бразилия има други мача – с Пуерто Рико и Египет, които също трябва да се победят", коментира капитанът на България Виктор Йосифов.

"Днес беше нашият ден. Първият гейм бе труден, но се оказа рашаващ за крайната победа.

Сервирахме отлично, направихме много асове. Признавам си, не очаквах да сме чак толкова добри. Тренираме много, но в мач невинаги ни се получава. Но днес Бяхме добри и на блокада, и в атака, и на сервис. Като цяло Волейболната лига на нациите даде шанс на много от младите ни играчи да се появят срещу силни съперници. За някои от момчетата този уикенд беше дебют за националния отбор. Резултатите можеше да бъдат и по-добри, но от друга страна – видяхме бъдещето си", заяви сръбският национал Марко Ивович.